Erbarmelijk NEC verliest zelfs na vergeldingsactie van rood NAC

Reacties

NAC Breda heeft zaterdagavond ten koste van een zeer pover NEC meer afstand genomen van de degradatiezone. De Nijmegenaren kregen tegen elf man weinig voor elkaar en zelfs toen NAC met tien kwam te staan werd de gepromoveerde club niet aan het wankelen gebracht. Sterker nog: de gepromoveerde club trok de wedstrijd naar zich toe met een man minder op het veld.

Erbarmelijk NEC verliest zelfs na vergeldingsactie van rood NAC
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Het was erbarmelijk wat NEC liet zien in Breda. Tot aan een kwartier voor tijd voetbalde de club een Expected Goals van 0,05 bij elkaar. NAC deed het niet bijzonder veel beter, maar kwam in ieder geval tot kansjes via Lars Mol en Elías Már Ómarsson. In de zeventigste minuut werd het povere NEC een reddingsboei toegeworpen door NAC-aanvaller Saná Fernandes.

De huurling van Lazio uitte zijn frustratie op Sami Ouaissa, nadat Fernandes kort daarvoor door Başar Önal over de zijlijn was gebeukt. De tackle op Ouaissa kwam Fernandes op een directe rode kaart te staan, waardoor NEC in de slotfase de kans kreeg om van een povere wedstrijd toch een winstpartij te maken.

Daar moesten de Nijmegenaren wel geduld voor hebben, want kort na de rode kaart voor Fernandes – en keeperstrainer Gábor Babos wegens aanmerkingen op de leiding – werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Ingmar Oostrom zag dat er diverse voorwerpen, waaronder munten, op het veld werden gegooid en stuurde beide teams naar binnen.

Dominik Janosek viert zijn doelpunt tegen NEC.
© Pro Shots
Dominik Janosek viert zijn doelpunt tegen NEC.

Bijzonder genoeg, en tekenend voor het spel voor NEC, kwam NAC met tien man tot scoren. Uit een vrije trap scoorde invaller Dominik Janosek. NEC probeerde het nog en kreeg daarbij hulp van debutant Vito van Crooij, die zijn comeback maakte in de Eredivisie. Hij bleef echter, net als de afgelopen maanden in Saoedi-Arabië, zonder doelpunt of assist achter.

Door de zwaarbevochten zege staat NAC voorlopig twaalfde in de Eredivisie, met zeven punten voorsprong op nummer zeventien Almere City FC. NEC staat op zeven punten na acht duels.

Klik op de tekst om de goal te zien

NAC Breda Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Fortuna Sittard
7
2
1
4
7-13
-6
7
15
sc Heerenveen
7
2
1
4
9-16
-7
7
16
N.E.C.
8
2
1
5
7-9
-2
7
17
Almere City FC
8
0
2
6
2-19
-17
2
18
RKC Waalwijk
8
0
0
8
5-22
-17
0
* Actueel tot en met 5 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.