Eredivisie-interesse voor Van Crooij kent obstakel

Reacties

Een jaar na zijn vertrek bij Sparta Rotterdam kan Vito van Crooij (28) desgewenst snel weer aan de slag in de Eredivisie.

Eredivisie-interesse voor Van Crooij kent obstakel
© Pro Shots

De aanvaller heeft gesprekken gevoerd met NEC over een overgang naar Nijmegen, bevestigen bronnen rond de aanvaller. Ook FC Groningen, FC Utrecht en Fortuna Sittard zouden hun interesse kenbaar hebben gemaakt in Van Crooij, wiens contract bij Al-Wehda eerder deze week werd ontbonden.

De Venlonaar verruilde Sparta Rotterdam bijna een jaar geleden voor de club uit Saoedi-Arabië. Hij tekende er een lucratief contract voor drie seizoenen. In zijn eerste jaar kwam van Crooij tot 26 wedstrijden, waarin hij er anders dan bij Sparta niet in slaagde beslissend te zijn: nul goals, nul assists.

Voor komend seizoen had de oud-speler van VVV-Venlo en PEC Zwolle na de komst van een groot aantal nieuwelingen weinig perspectief meer bij Al-Wehda, waarop de partijen elkaar vonden in vroegtijdige contractontbinding.

Of Van Crooij daadwerkelijk snel weer aan de slag gaat in de Eredivisie, is nog even de vraag. Fiscaal gezien is het voor de buitenspeler aantrekkelijk nog wat langer in het Midden-Oosten te verblijven.

Bekijk hier al onze video's
Meer V. van Crooij
Meer over V. van Crooij
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.