Erik Nevland maakt weer eens het verschil

FC Groningen zal nog geen moment spijt hebben gehad dat het Erik Nevland in november overnam van Viking FK. De Noorse spits zorgde ervoor dat zijn ploeg met 1-0 won van De Graafschap.

De populaire aanvaller maakte in de 33ste minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Van zeventien meter liet de 27-jarige een vallend schot los, waarop de verbouwereerde Jim van Fessem geen enkel antwoord had.

Met zijn vijfde goal in vijf optredens voor Groningen in de Holland Casino Eredivisie toonde Nevland aan een uitstekende aankoop te zijn. Maar ook buiten zijn treffer was hij de beste man van het veld.

Groningen had het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken door na rust uit te lopen naar een logische 2-0. Maar Mile Krstev en Nevland misten bijna niet missen kansen, waardoor De Graafschap lang in leven bleef.

De bezoekers pakten zelfs nog bijna een punt toen Mamadou Zongo voor de Superboeren op de lat kopte. De 1-1 viel echter niet, waardoor Groningen steeds dichter bij een plaats in het linkerrijtje komt en De Graafschap in de gevarenzone blijft steken.