Espanyol wint weer niet en blijft hekkensluiter in Spanje

Voor Espanyol belooft het seizoen 2012/13 erg zwaar te worden. De Catalaanse formatie pakte pas het tweede punt van het seizoen, uit bij Real Valladolid.

De bezoekers hadden de intentie dit keer alles uit de kast te halen om de eerste winstpartij van het seizoen bij te kunnen schrijven. Het werd echter al een lastig verhaal toen Víctor Álvarez vlak voor rust na zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. De verdediger kreeg zijn eerste prent voor ruw spel, terwijl hij kort daarna hands maakte.

Maar ook na de rode kaart bleef Espanyol strijden voor de winst. De aanvallende intenties werden twintig minuten voor tijd uitbetaald toen Espanyol een penalty kreeg. Joan Verdú maakte het buitenkansje af en de hoop op drie punten werd telkens groter. In de 82ste minuut trok Real Valladolid echter de stand gelijk.

Een corner werd uiteindelijk binnen gekopt door Oscar, die daarmee het laatste woord had. Espanyol blijft met de 1-1 troosteloos onderaan staan in de Spaanse competitie met slechts twee punten uit zeven duels. Real Valladolid komt op tien punten en doet mee in de subtop van de Primera División.

Overige uitslagen:Rayo Vallecano – Deportivo la Coruña 2-1Real Zaragoza – Getafe 0-1Real Betis - Real Sociedad 2-0 Foto: VI Images