Eto'o voegt zich bij vijftig beste schutters ter wereld

Samuel Eto'o trof donderdag voor de tweede keer doel tijdens de strijd om de Afrika Cup in Angola. Met zijn treffer in de laatste groepswedstrijd tegen Tunesië (2-2) verstevigde de Kameroense aanvaller zijn koppositie op de topscorerslijst aller tijden van het Afrikaanse landentoernooi.

Eto'o voegt zich bij vijftig beste schutters ter wereld

Eto'o staat nu op achttien doelpunten in 28 eindrondeduels. De topspits debuteerde op het toernooi van 2000 in Ghana en Nigeria en was sindsdien altijd present op een Afrika Cup-eindronde.

Eto'o, die eerder dit toernooi ook al doel trof in de tweede groepswedstrijd tegen Zambia (3-2 zege), voerde zijn interlandtotaal in Angola op naar 44 doelpunten in 93 interlands. Daarmee blijft hij de Ivoriaanse aanvaller Didier Drogba nipt voor als productiefste nog actieve Afrikaanse international.

Met die 44 doelpunten is Eto'o de top vijftig van meest trefzekere spelers in het mondiale interlandvoetbal binnengedrongen. Hij deelt nu de 47ste plaats met Raúl (Spanje), Jimmy Greaves (Engeland), Sami Al-Jaber (Saudi-Arabië), Pauli Jørgensen (Denemarken), Wlodzimierz Lubanski (Polen) en Toni Polster (Oostenrijk). Van alle goalgetters van Afrikaanse origine maakte slechts slechts één speler nóg meer interlanddoelpunten dan Eto'o. Dat is de legendarische Egyptische spits Hossam Hassan, die tussen 1985 en 2006 tot 69 doelpunten kwam in 169 officiële wedstrijden voor de Farao's.

De Iraniër Ali Daei is wereldwijd nog altijd de productiefste international aller tijden. Hij liet tussen 1993 en 2006 in 149 interlands liefst 109 treffers aantekenen. De Spaanse Hongaar Ferenc Puskás (84 goals) en de Braziliaanse legende Pelé (77) bezetten respectievelijk de tweede en derde plaats op de wereldranglijst. <br /><br />

Bekijk hier al onze video's