Euroborg blijft leeg voor laatste thuiswedstrijd FC Groningen

Reacties

FC Groningen sluit het Eredivisie-hoofdstuk volgende week af in een leeg stadion. Bij de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam zullen geen toeschouwers, van beide clubs, welkom zijn.

Euroborg blijft leeg voor laatste thuiswedstrijd FC Groningen
© Pro Shots
FC Groningen
FC Groningen
0 - 5
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Na een gesprek met burgemeester Koen Schuiling van Groningen zijn de betrokken partijen tot de conclusie gekomen dat FC Groningen het in de laatste wedstrijden van dit seizoen zonder de steun van toeschouwers moet gaan doen. Komende zondag mogen er geen fans mee naar Vitesse en volgende week, thuis tegen Sparta, zal het hele stadion leeg blijven.

FC Groningen, dat al gedegradeerd is naar de Keuken Kampioen Divisie, heeft te maken met flinke supportersproblemen. Nadat eerder al FC Groningen – NEC het einde niet haalde door een geworpen plastic beker met inhoud richting de assistent-scheidsrechter, werd afgelopen week ook de vroegtijdig gestaakte thuiswedstrijd tegen Ajax uitgespeeld in een lege Euroborg.

Sparta heeft geen invloed gehad in de beslissing om het stadion volgende week leeg te houden. 'In dit geval is Sparta het niet eens met de genomen beslissing dat haar supporters niet aanwezig mogen zijn bij de laatste wedstrijd van het reguliere voetbalseizoen', meldt de nummer zes van de Eredivisie. 'Echter begrijpen wij, omwille van het niet kunnen garanderen van de veiligheid in het stadion, de beslissing van de autoriteiten in Groningen.'

Ook in Groningen balen ze. 'FC Groningen biedt haar oprechte excuses aan voor een uiterst vervelend en turbulent seizoen, waarbij vooral het niet kunnen uitspelen van wedstrijden voor eigen publiek in Euroborg pijn doet', meldt de club, die de fans compensatie aanbiedt. Groningen-fans hebben de mogelijkheid 3/17e deel van de seizoenkaart en/of het volledige bedrag van een los gekocht ticket voor de thuiswedstrijden tegen NEC, Ajax en Sparta vergoed te krijgen. Supporters die komend weekend het uitduel met Vitesse zouden bezoeken, krijgen hun geld terug voor de aangeschafte kaart.

Sparta-fans die een ticket hadden voor Groningen-uit krijgen ook hun geld terug. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.