Everton gooit wéér 2-0 voorsprong weg en verliest ook van Aston Villa

Everton zit in de hoek waar de klappen vallen. Voor de tweede week op rij verspeelde de ploeg van Sean Dyche een 2-0 voorsprong. Zaterdag ging het fout op bezoek bij Aston Villa, waar Ollie Watkins zijn eerste doelpunten van het seizoen maakte.

Aston Villa
Aston Villa
3 - 2
Everton
Everton

Het is niet gemakkelijk om supporter van Everton te zijn. The Toffees begonnen het seizoen met stevige nederlagen tegen Brighton & Hove Albion en Tottenham Hotspur, maar leken voor de interlandbreak op weg naar een overwinning op Bournemouth. De club van Justin Kluivert knokte zich echter terug van een 2-0 achterstand en won door een doelpunt in de 96ste minuut alsnog (2-3).

Op Villa Park was het begin zaterdag opnieuw goed. Doelpunten van Dwight McNeal en Dominic Calvert-Lewin bezorgden Everton binnen het half uur een comfortabele voorsprong op bezoek bij Aston Villa. Opnieuw lachte de wereld Everton toe. En opnieuw zou het helemaal fout gaan voor de arme bezoekers uit het blauwe deel van Liverpool.

Watkins zorgde nog voor rust voor de aansluitingstreffer. Voor de plaaggeest van het Nederlands elftal was dat zijn eerste doelpunt van het seizoen. Opnieuw Watkins en Jhon Duran draaiden de boel in het laatste half uur helemaal om (3-2). Dat betekent een volgende dreun voor Everton, dat na vier duels nog altijd op nul punten staat.

Villa kan met een goed gevoel toeleven naar dinsdag, als het op bezoek bij Young Boys debuteert in de Champions League. De wedstrijd in Zwitserland begint om 18.45 uur.

Brighton & Hove Albion
0 - 0
Ipswich Town

Met twee overwinningen en één gelijkspel was Brighton & Hove Albion uitstekend aan het seizoen begonnen en tegen het gepromoveerde Ipswich Town moest de derde competitiezege van het seizoen volgen. Tegenvaller was het ontbreken van João Pedro, die dit seizoen al twee keer scoorde. Hij keerde echter geblesseerd uit Zuid-Amerika, waar hij met Brazilië verloor bij Paraguay.

Manager Fabian Hürzeler kon wel beschikken over Jan Paul van Hecke, Joël Veltman en Bart Verbruggen, die net als voormalig Feyenoorder Yankuba Minteh een basisplaats hadden. Brighton had echter veel moeite met Ipswich Town. Namens de thuisclub kreeg Kaoru Mitoma voor rust een mogelijkheid, maar hij stuitte op doelman Arijanet Muric. In de tweede helft was de eerste echte kans voor Ipswich Town. Gelukkig voor Brighton belandde de inzet van Liam Delap tegen de paal.

Aan de kant van Brighton maakte Ferdi Kadioglu halverwege de tweede helft nog zijn debuut, maar hij kon niet verhinderen dat zijn ploeg tegen verrassend puntenverlies aanliep.

Fulham
Fulham
1 - 1
West Ham United

Het Londense onderonsje tussen Fulham en West Ham United werd een prooi voor de thuisclub. Met onder anderen Kenny Tete en Calvin Bassey in de basis was het Raúl Jiménez die na 24 minuten de score opende op aangeven van Emile Smith Rowe. Lang leek het de winnende treffer te zijn, maar diep in de extra speeltijd kwam West Ham - met invaller Crysencio Summerville - langszij. Op aangeven van Jarrod Bowen bepaalde Danny Ings de eindstand op 1-1.

Crystal Palace
2 - 2
Leicester City

Leicester City zat op rozen toen Stephy Mavididi meteen na rust de 0-2 maakte nadat Jamie Vardy de score halverwege de eerste helft had geopend. Bij beide goals was Wilfred Ndidi de aangever. Crystal Palace weigerde zich echter neer te leggen bij de nederlaag en kwam via Jean-Philippe Mateta in de 47ste minuut al snel weer terug in de wedstrijd. Al ging daar wel een enorm lange VAR-check aan vooraf. Net toen de bezoekers dachten dat de eerste overwinning van het seizoen een feit was, ging het alsnog mis. Met zijn tweede van de middag zorgde Mateta vanaf elf meter voor de 2-2 op Selhurst Park.