Everton-spits Saha schaart zich in rijtje Chelsea-beulen

Louis Saha was woensdagavond de grote plaaggeest van Chelsea. De Franse spits van Everton bezorgde zijn ploeg met twee doelpunten een knappe zege op de ijzersterke Londenaren (2-1), die in de Premier League al tien wedstrijden op rij niet hadden verloren.

Everton-spits Saha schaart zich in rijtje Chelsea-beulen

Saha had meer redenen om blij te zijn met de zege. Het eerste doelpunt van de 31-jarige aanvaller betekende zijn honderdste treffer in het Engelse competitievoetbal. Saha maakte sinds zijn komst naar Engeland in 1998 één doelpunt voor Newcastle United, 53 namens Fulham, 28 in dienst van Manchester United en inmiddels negentien als speler van Everton.

In de Premier League mag Saha zich inmiddels met recht een beul van de Chelsea-defensie noemen. De Fransman maakte woensdag zijn zesde en zevende goal tegen de Londenaren in de Premier League. Sinds de start van de topklasse in het seizoen 1992/93 scoorden alleen Alan Shearer en Thierry Henry in competitieverband vaker tegen Chelsea.

Saha evenaarde verder met zijn twee treffers een persoonlijk record op het hoogste niveau. Hij voerde zijn competitietotaal van dit seizoen op naar dertien treffers in 24 wedstrijden. Dat zijn er net zoveel als tijdens de jaargang 2003/04, toen hij in dienst van Fulham dertien keer scoorde in 22 duels.

Ondanks zijn rol als uitblinker bleef Saha zelf uiterst bescheiden over zijn statistische voorspoed. 'De zege op Chelsea had niets met mijn prestatie te maken, het was het resultaat van een geweldige teamspirit', aldus de spits. 'Het belangrijkste is dat we de weg omhoog hebben ingezet met Everton.' Na 26 speelronden in de Premier League bezet Everton inmiddels de negende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen