Ex-Ajacied Conceição in Portugese spotlights: 'Goed naar zijn vader geluisterd'

Reacties

Voormalig Ajacied Francisco Conceição heeft dinsdag indruk gemaakt bij Portugal tijdens de oefenzege op Finland. Zijn teamgenoten waren lovend over de aanvaller, die twee assists gaf op Bruno Fernandes.

Ex-Ajacied Conceição in Portugese spotlights: 'Goed naar zijn vader geluisterd'
© Pro Shots
Portugal
Portugal
4 - 2
Finland
Finland

Conceição liet bij Ajax geen onuitwisbare indruk achter, maar bij FC Porto speelde hij zich in de kijker van bondscoach Roberto Martínez voor het EK. De 21-jarige vleugelspeler staat aan de vooravond van zijn eerste eindtoernooi en gaf zijn visitekaartje af in het duel met Finland in Lissabon. Porto haalde Conceição onlangs terug van Ajax en legde hem voor vijf seizoenen vast.

In de tweede helft was hij twee keer de aangever bij doelpunten van Bruno Fernandes. 'Francisco speelde heel goed, hij legt veel energie in zijn spel en is erg dreigend', zei Bruno Fernandes tegen RTP3. 'Francisco is iemand die vaak op de goede positie staat en heel snel reageert op situaties.'

'Je kunt zien dat Francisco veel met zijn vader heeft gewerkt en goed naar zijn adviezen heeft geluisterd. Met Francisco erbij zijn we een nog completere ploeg', aldus de middenvelder van Manchester United. Francisco Conceição speelde zijn tweede interland, zijn vader Sergio Conceição (ook zijn trainer bij FC Porto) kwam tot 56 interlands voor Portugal.

Ook Rúben Dias was vol lof over Conceição. 'Ik heb nog niet vaak met hem gespeeld, maar hij heeft mij in positieve zin verrast. Ik denk dat hij met zijn kwaliteiten een toegevoegde waarde kan zijn voor ons elftal. Francisco had deze keer een grote impact op de wedstrijd. Hij liet ons allemaal zien hoeveel energie je in een wedstrijd moet stoppen', aldus de verdediger van Manchester City. Portugal start het EK op 18 juni tegen Tsjechië.

Europees Kampioenschap

Stand Groep F Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Portugal
3
2
0
1
5-3
+2
6
2
Turkije
3
2
0
1
5-5
0
6
3
Georgië
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Tsjechië
3
0
1
2
3-5
-2
1
* Actueel tot en met 2 aug. 2024

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.