Excelsior en De Graafschap in balans

De Graafschap en Excelsior schoten weinig op met het resultaat. De Rotterdammers blijven veroordeeld tot de laatste plaats ondanks de ontsnapping (1-1).

Met oude bekende Ard van Peppen terug op Woudestein kon Excelsior in de eerste helft weinig indruk maken. Trainer Ton Lokhoff, die vanwege een schorsing op de tribune zat, miste bij zijn ploeg de bezieling. Ook De Graafschap kon in Rotterdam weinig potten breken. Desondanks zochten de Doetinchemmers na 45 minuten de kleedkamer op met een voorsprong.

De treffer van Niklas Tarvajärvi, die op aangeven van Reinier Robbemond halverwege de eerste helft had toegeslagen, bleek niet bestand tegen de druk van Excelsior. Zeven minuten voor het einde bepaalde Kees Luijckx met een fraaie vrije trap de eindstand op 1-1, ook omdat Robert Braber namens de Kralingse hekkensluiter de lat raakte.