Excelsior nieuwe koploper in de KKD, Volendam weer onderuit in eigen huis

Op vrijdagavond stonden er vijf wedstrijden op het programma in de achtste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Volendam ging kansloos onderuit in eigen huis en zet de slechte seizoenstart door met een nederlaag tegen VVV Venlo, terwijl Excelsior zichzelf de nieuwe koploper van de Keuken Kampioen Divisie mag noemen.

Excelsior
Excelsior
4 - 2
Jong AZ
Jong AZ

In Kralingen was er vanaf het eerste fluitsignaal spektakel. Excelsior was het seizoen goed gestart en begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar stond na tien minuten al 0-2 achter tegen Jong AZ. Kees Smit schoot de bal na zes minuten keihard tegen de touwen via de lat, waarna Ro-Zangelo Daal de score vijf minuten later verdubbelde na een fout in de achterhoede. De topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, Richie Omorowa, kreeg na twintig minuten de uitgelezen mogelijkheid voor de aansluitingstreffer vanaf de penaltystip: 1-2. Het was in acht wedstrijden, zijn achtste schot op doel en zijn achtste doelpunt. Unieke cijfers voor de jonge Zweedse spits.

In de tweede helft stond Omorowa weer op de goede plek, maar nu raakte hij snoeihard de lat. Na ruim een uur spelen kwamen de Kralingers op fraaie wijze op gelijke hoogte door een pegel van buiten de zestien meter door Noah Naujoks. Een kwartier voor tijd ging de keeper van Jong AZ, Daniël Deen, gigantisch in de fout, waardoor Derensili Sanches Fernandes de 3-2 kon binnenschuiven. In de laatste minuut van de wedstrijd schoot dezelfde Sanches Fernandes fraai een penalty binnen. Excelsior is vanavond in elk geval koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

FC Volendam
FC Volendam
2 - 4
VVV-Venlo
VVV-Venlo

In Volendam begon de formatie van Rick Kruys kansrijk aan de wedstrijd, maar Henk Veerman liet een opgelegde kans liggen om de score te openen. Daarna vielen de kansen voor VVV-Venlo, de Limburgers maakten die wel af. Binnen vijf minuten waren ze twee keer trefzeker via Martijn Berden die een een-op-een koeltjes afmaakte en Rick Ketting die de keepersfout van Barry Lauwers afstrafte.

De offday voor Volendam werd in de tweede helft doorgetrokken, want na een kwartier kan Berden eenvoudig zijn tweede van de avond binnen koppen. Een kwartier voor tijd pakte Henk Veerman zijn goal toch nog mee, en in een slotoffensief wist ook verdediger Daniel Beukers via een gelukje doelman Jan de Boer te verschalken. Veerman kreeg in de laatste minuten van de wedstrijd zelfs  nog twee grote kansen op 3-3, maar liet die liggen. Uit de counter schoot Paul Popperl de 2-4 binnen voor de Venlonaren.

ADO Den Haag
1 - 1
Jong FC Utrecht

In Den Haag wachtte Lee Bonis nog altijd op zijn eerste goal, maar op vrijdagavond is hij eindelijk van de hatelijke nul af. De kersverse spits van ADO opende na elf minuten de score en gleed de bal binnen achter Jong Utrecht-doelman Andreas Dithmer na een fabuleuze assist van Daryl van Mieghem. Maar die voorsprong bleef niet lang op het scorebord, want in de dertigste minuut was het Rafik el Arghuioui die op fraaie wijze de gelijkmaker binnenschoot.

Veel Hagenaars zullen gehoopt hebben dat na de openingsgoal van Bonis de zogeheten ketchupfles openging, maar die staat hooguit op een kier. De Noord-Ierse spits kreeg nog drie opgelegde kansen om de drie punten in eigen huis te houden, maar wist niet zijn tweede van de avond te maken tegen de hekkensluiter.

FC Eindhoven
0 - 0
Roda JC Kerkrade

In Eindhoven gebeurde er in de eerste helft weinig noemenswaardigs. De thuisploeg was via smaakmaker Boris van Schuppen dreigend, maar kwam niet tot een kansrijke doelpoging. In de tweede helft kreeg ook Roda JC Kerkrade nog kansen op de openingstreffer, maar de bal ging er niet in. De man in vorm, Thibo Baeten, kreeg nog de kans om de drie punten mee te nemen naar Kerkrade, maar kon Jorn Brondeel niet verschalken. De wedstrijd in het Jan Lauwers Stadion eindigde in een bloedeloos gelijkspel.

MVV Maastricht
2 - 2
TOP Oss
TOP Oss

In Maastricht was het Giovanni Troupée die de score opende voor TOP Oss. De rechtsback was dit seizoen weer opgebloeid en liet zich nu ook scorend zien. De thuisploeg was nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar vanuit de counter was het invaller Joshua Zimmermann die TOP op fraaie wijze naar een 0-2 voorsprong schoot. Vijf minuten voor tijd werd MVV dan eindelijk wakker, want in de 85e minuut deden ze wat terug vanuit een vrije trap die binnen werd gewerkt door Camil Mmaee. En een minuut later kon er weer gejuicht worden in De Geusselt: Stan Van Dessel kopte de 2-2 eindstand op het bord vanuit een hoekschop.