Excelsior ontsnapt aan nederlaag

Door een doelpunt van Michel Kruyer in de laatste minuut is Excelsior ontsnapt aan een nederlaag tegen nummer laatst VVV. Haarlem won verrassend makkelijk van Helmond Sport. Bij Top Oss was Stefan Jansen op schot.

Dat in de Toto Divisie alles mogelijk is bewees hekkensluiter VVV tegen nummer twee Excelsior. De ploeg uit Limburg boog een 1-0 achterstand, doelpunt van Jarda Simr, om in een 3-1 voorsprong. Evans, Snip en Martens zetten VVV op rozen. In het laatste kwartier kwam Excelsior door goals van Lopes en Kruyer toch nog terug. Maar in de strijd om het kampioenschap kan Excelsior zich dit soort misstappen niet veroorloven.

Ook het laaggeklasseerde Haarlem verraste. Nummer zes Helmond Sport kwam er niet aan te pas en werd met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. Voor Haarlem scoorde André Kemper drie keer, Dion Esajas zorgde voor de vierde treffer.

Bij TOP Oss eiste spits Stefan Jansen de hoofdrol op. De topscorer van de Toto Divisie voegde drie goals aan zijn totaal toe. Daardoor won TOP gemakkelijk van Dordrecht'90 (4-0) en staat Jansen inmiddels op 22 treffers.

MVV won de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Davey Heymans opende de score voor de Limburgers, Marco Meijer maakte gelijk en Thomas Caers maakte de winnende.

Heracles Almelo bleef overeind bij Cambuur Leeuwarden. De ploeg van Fritz Korbach speelde ruim een uur met een man minder nadat Leeroy Echteld rood had gekregen na een elleboogstoot. De 1-1 stond toen al op het scorebord. Sandor van der Heide miste voor de Friezen een strafschop.

Emmen zag Eindhoven in de laatste minuut langszij komen. Vanaf de 60ste minuut leidde Emmen door een doelpunt van Leo Koswal. Stanley McDonald zorgde in de 90ste minuut voor de gelijkmaker.