'FA wil door met Southgate ongeacht uitslag EK-finale'

Reacties

Als het aan de Engelse voetbalbond ligt, staat Gareth Southgate ook aan het roer als bondscoach wanneer The Three Lions in 2026 aan het WK in de Verenigde Staten, Canada en Mexico deelnemen.

'FA wil door met Southgate ongeacht uitslag EK-finale'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
2 - 1
Engeland
Engeland

Met die informatie komt The Times donderdag op de proppen. De FA zou een charmeoffensief aan het opstarten te zijn om Southgate over te halen langer aan te blijven, ongeacht de uitkomst van de EK-finale tegen Spanje zondag. De huidige verbintenis van de 53-jarige Southgate loopt in december ten einde.

Het hoofd van de FA, Mark Bullingham, is voornemens aan het einde van het toernooi met Southgate om de tafel te gaan en zijn vastberadenheid om de manager te behouden is alleen maar toegenomen, nu hij heeft gezien hoe Engeland een moeilijke periode in Duitsland heeft doorstaan, zo schrijft het Britse dagblad.

Southgate zelf blikte donderdag al vooruit op de finale van zondag. Daarbij schuwde de bondscoach niet Spanje tot favoriet te bombarderen. 'Zij zijn het beste team geweest. Ze hebben een dag langer de tijd om zich voor te bereiden en in de laatste drie finales, misschien wel meer, is dat heel belangrijk geweest. Dus we moeten ons herstel goed aanpakken.'

'Tactisch moeten we perfect zijn, want Spanje is een verdomd goede ploeg. Ze hebben ook al een paar trofeeën gewonnen. We hebben spelers die veel grote wedstrijden hebben gespeeld, dus zij zullen weten wat er nodig is op de avond zelf, maar in de komende dagen moeten we ons perfect voorbereiden omdat het zo'n snelle omschakeling is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.