'Fantastisch dat Flekken zo zelfkritisch is, zelden of nooit meegemaakt'

Reacties

Louis van Gaal vindt het fantastisch dat Mark Flekken kritisch op zichzelf was na de Nations League-wedstrijd tegen Polen (2-2). Tegelijkertijd blijft Oranje kampen met een keepersprobleem.

'Fantastisch dat Flekken zo zelfkritisch is, zelden of nooit meegemaakt'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 2
Polen
Polen

Flekken startte tegen Polen in de basis, omdat Jasper Cillessen afhaakte met een blessure. Van Gaal zei voor de aftrap al daarvan te balen ('Je moet op spelers kunnen rekenen') en zag daarin de bevestiging van zijn constatering toen hij begon aan zijn derde termijn. 'Ik heb al bij mijn eerste persconferentie gezegd dat we een probleem hebben met de keepers. Dat blijkt iedere keer maar weer.'

Flekken kreeg zaterdagavond de kans zich te bewijzen, maar erkende dat hij er niet goed uitzag bij de 0-1 van Polen. Matty Cash verraste hem - mede door halfslachtig ingrijpen van Daley Blind - met een schot in de verre hoek, 'Fantastisch dat Flekken zo zelfkritisch is. Dat heb ik zelden of nooit meegemaakt. Ik vind het prachtig dat hij zijn verantwoordelijkheid neemt', was Van Gaal lovend.

De bondscoach benadrukte dat de concurrentiestrijd onder de lat nog helemaal open ligt. 'Justin Bijlow was ook in ontwikkeling, maar die is ook geblesseerd geraakt. Hij heeft een finale gespeeld, maar toen was hij halverwege in zijn programma. Wij konden niet over hem beschikken. Hij moet ook komend seizoen weer laten zien dat hij kandidaat is. Dat geldt ook voor Krul, Flekken en Cillessen.'

Vanwege het blessureleed onder de lat, en dan met name bij Bijlow en Cillessen, erkende Van Gaal dat de technische staf genoodzaakt is er verder te kijken. 'Dat doen we. We kijken niet alleen naar deze keepers. Remko Pasveer is ook geblesseerd. Hij heeft het heel goed gedaan bij Ajax, maar is door zijn blessure uit beeld geraakt', aldus de bondscoach, die eerder al bevestigde dat Marco Bizot ook in beeld is.

Van Gaal over de keepersproblemen bij Oranje
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Flekken
Meer over M. Flekken
Meer J. Cillessen
Meer over J. Cillessen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.