Farioli geeft update over sterkhouders Berghuis, Bergwijn en Brobbey

Reacties

Francesco Farioli heeft een update gegeven over de planning met sterkhouders Steven Berghuis, Brian Brobbey en Steven Bergwijn. De Ajax-trainer moet twee van de drie spelers in ieder geval missen voor de eerste Europese wedstrijd tegen FK Vojvodina.

Farioli geeft update over sterkhouders Berghuis, Bergwijn en Brobbey
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Ajax speelt zaterdagmiddag in Wezep een oefenwedstrijd tegen Rangers FC. Berghuis kan zijn eerste minuten van het seizoen maken. De middenvelder is nog steeds niet honderd procent fit. 'Hij kan vandaag ongeveer een half uur spelen', vertelde Farioli aan Ziggo Sport voor de wedstrijd.

'Het is een goede kans voor hem om fit te worden. Steven doet het goed op de training, we managen zijn fitheid op de best mogelijke manier. Hij wil het team graag helpen en is heel gemotiveerd. Het is een fantastisch persoon als speler en als leider van dit team. We kijken ernaar uit om hem ook meer te zien op het veld.'

Ajax mist voorlopig ook twee andere sterkhouders. Brobbey en Bergwijn waren met Oranje op het EK in Duitsland en sluiten later aan. 'Ze gaan een paar dagen op een verdiende vakantie. Aan het einde van de maand zijn ze terug. Ze missen de eerste wedstrijd in de play-offs. Het is jammer dat we midden in de zomer Europees moeten spelen', legde Farioli uit.

Over de eventuele komst van Bertrand Traoré wil de Italiaan weinig kwijt. De 28-jarige aanvaller is transfervrij en wordt door de Amsterdammers gezien als buitenkansje. 'Ik wil niet praten over spelers die hier nog niet zijn', was hij duidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.