Farioli: 'Ik vond ons niet veel beter dan in andere wedstrijden'

Reacties

Ajax-trainer Francesco Farioli loofde zijn spelers na de ruime zege op Jagiellonia Bialystok voor de manier waarop ze omgingen met de vroege achterstand in Polen. De Italiaanse coach vond verder niet dat Ajax veel beter voor de dag kwam dan in andere wedstrijden onder zijn leiding, zei hij na de Europa League play-offwedstrijd.

Farioli: 'Ik vond ons niet veel beter dan in andere wedstrijden'
© Pro Shots
Jagiellonia Bialystok
Jagiellonia Bialystok
1 - 4
Ajax
Ajax

'Ik ben tevreden. We begonnen niet goed, zij maakten een goede goal. De reactie was heel positief. We kregen het voor elkaar om snel terug in de wedstrijd te komen, en daarna hadden we de volledige controle. We hadden er nog een paar meer kunnen maken', analyseerde Farioli na afloop van de wedstrijd bij Ziggo Sport.

Farioli vond dat het spel niet veel beter was dan in eerdere wedstrijden dit seizoen. 'We staan drie goals voor, maar we krijgen volgende week een tegenstander op bezoek die er nog voor zal vechten. Ook kregen we in de slotfase een paar kansen tegen, daar moeten we nog in groeien. Maar dit is een jong team, veel spelers hebben nog geen ervaring op dit niveau. Het verschil zat hem in de doelpunten, ik denk niet dat we vanavond veel beter hebben gespeeld dan in andere wedstrijden.'

Drie van die goals die het verschil maakten, waren afkomstig van Chuba Akpom. De trainer gunt zijn spits deze vertrouwensboost van harte. 'Ik ben zo blij voor hem. Ik heb al vaker gezegd dat Chuba ons veel te bieden heeft, in de afgelopen wedstrijden had hij wat pech. Voor een spits is het belangrijk dat hij de bal in het netje legt. We hadden met de staf al verwacht dat die goal zou komen, en nu was het zo ver.'

Ajax op drempel van Europa League

Ajax is na een ruime zege op Jagiellonia Bialystok vrijwel zeker van hoofdfase Europa League. Op VI lees je alle achtergronden.

Pieter Zwart analyseert de belangrijke rol van Steven Berghuis.
Ajax op Rapport: wie blonken allemaal uit in Polen?
Francesco Farioli over de royale overwinning in Polen.
Prominenten verwachten herstel bij Ajax.

Alles lezen op VI PRO? Sluit direct een abonnement af en krijg een special cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.