Farioli kiest voor elf nieuwe namen en geeft update over Hato

Reacties

Ajax oefent om 15.00 uur tegen het Griekse Olympiakos, winnaar van de Conference League. Trainer Francesco Farioli heeft, logischerwijs, elf nieuwe basisspelers uitgekozen ten opzichte van de vriendschappelijke ontmoeting met Al-Wasl minder dan 24 uur geleden. Jorrel Hato ontbreekt vanwege een lichte blessure. 

Farioli kiest voor elf nieuwe namen en geeft update over Hato
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
Al Wasl
Al Wasl

Op doel staat Remko Pasveer, die onlangs zijn krabbel onder nog een extra Ajax-jaar zette. Centraal achterin zien we Josip Sutalo voor het eerst sinds het EK weer in actie bij de Amsterdammers. Naast hem staat Dies Janse, de beloftevolle Zeeuw die met Ajax in onderhandeling is over een verlengd verblijf in de hoofdstad.

Verder zien we veel namen die vorig jaar ook regelmatig meededen bij Ajax– uitzonderingen zijn Owen Wijndal (terug van verhuur aan Antwerp FC) en Jaydon Banel (speelde vooral bij Jong Ajax, maar heeft al vijf veelal korte optredens in Ajax 1 gehad). De wedstrijd, gespeeld in het Gelderse Driel, is live te volgen op Ziggo Sport en dient als laatste test voor de Europa League-wedstrijden tegen het Servische Vojvodina.

Hato is er vanwege een lichte blessure niet bij. Dat heeft geen gevolgen voor het duel met Vojvodina, denkt Francesco Farioli. 'Hij heeft lichte spierproblemen. Dat is normaal in de voorbereiding. Jorrel heeft gister een sessie gedaan en doet dat ook vandaag na de wedstrijd. Het is mijn beslissing om geen risico te nemen voor de wedstrijd van vandaag. Ik verwacht geen problemen voor het duel met Vojvodina', zei de Italiaanse oefenmeester in gesprek met Ziggo Sport.

Opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Janse, Wijndal; Fitz-Jim, Henderson, Taylor; Banel, Akpom, Forbs.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Club vriendschappelijk
Meer over Club vriendschappelijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.