Rodri droomt van Ballon d'Or: 'Hoe kan het dat zij hem nooit hebben gewonnen?'

Reacties

Voor Rodri zou het winnen van de Ballon d'Or een droom zijn die uitkomt. De 28-jarige middenvelder werd afgelopen zomer Europees kampioen met Spanje en won de Premier League met Manchester City. Het zou een droom zijn die uitkomt om deze prestigieuze prijs te winnen.

Rodri droomt van Ballon d'Or: 'Hoe kan het dat zij hem nooit hebben gewonnen?'

Vinícius Júnior is volgens bookmakers de topfavoriet om de prijs eind oktober in ontvangst te nemen, maar Rodri staat kort achter hem. Bij The Citizens speelde de middenvelder een belangrijke rol om voor het vierde jaar op rij de Premier League-trofee in ontvangst te nemen. Rodri bekroonde zijn seizoen met de prijs van Speler van het Toernooi op het EK in Duitsland.

Dit jaar is de eerste keer in een lange tijd dat Cristiano Ronaldo en Lionel Messi niet tot de dertig genomineerden behoren. In het tijdperk van Ronaldo en Messi hebben er veel grote namen naast de prestigieuze prijs gegrepen, denk bijvoorbeeld aan Xavi en Andrés Iniesta. 'Zij waren een van de beste spelers in de Spaanse geschiedenis maar hebben hem niet gewonnen. Als ik hem ga winnen, hoe kan het dan dat zij hem nooit hebben gewonnen?', vertelt Rodri in gesprek met ESPN.

De laatste keer dat een Spanjaard de Ballon d'Or in ontvangst mocht nemen was in 1960. Toen was het voormalig Barcelona-middenvelder Luis Suárez die de prijs won en Rodri zou zich vereerd voelen om hem op te volgen. 'Het zou een droom zijn die uitkomt. Het is best erg dat een land als Spanje maar een keer de prijs gewonnen heeft. Daarom wil ik graag mijn land trots maken.'

De tweestrijd met Vinícius Júnior merkt Rodri overal om zich heen. 'Ik word op straat aangesproken dat ze vinden dat ik hem verdien te winnen. Voor mij voelt dat al als een overwinning omdat ik hier nooit over heb gedroomd. Maar nu ik in deze positie sta wil ik de prijs graag winnen.'

Rodri heeft van zijn trainer Pep Guardiola bij Manchester City lang rust gekregen na het EK. Zaterdag wordt de speler, die inmiddels vijftig Premier League-wedstrijden op rij ongeslagen is, terugverwacht tegen Brentford. De Spanjaard kijkt uit naar de titelstrijd, en ziet twee duidelijke concurrenten. 'Liverpool en Arsenal zien er sterk uit, ik denk dat zij de grootste uitdagers gaan zijn. Maar je weet het nooit in de Premier League.'

In een uitgebreide column legt Süleyman Özturk uit waarom Rodri de verdiende winnaar van de Gouden Bal hoort te zijn. Lees het volledige artikel via onderstaande link op VI PRO.

Genomineerden voor de Ballon d'Or Huidige club Land
Jude Bellingham Real Madrid Engeland
Rúben Dias Manchester City Portugal
Phil Foden Manchester City Engeland
Federico Valverde Real Madrid Uruguay
Emiliano Martínez Aston Villa Argentinië
Erling Haaland Manchester City Noorwegen
Nico Williams Athletico Bilbao Spanje
Granit Xhaka Bayer Leverkusen Zwitserland
Artem Dovbyk AS Roma Oekraïne
Toni Kroos Gestopt Duitsland
Vinicius Júnior Real Madrid Brazilië
Dani Olmo Barcelona Spanje
Florian Wirtz Bayer Leverkusen Duitsland
Martin Ødegaard Arsenal Noorwegen
Mats Hummels AS Roma Duitsland
Rodri Manchester City Spanje
Harry Kane Bayern München Engeland
Declan Rice Arsenal Engeland
Vitinha Paris Saint-Germain Portugal
Cole Palmer Chelsea Engeland
Dani Carvajal Real Madrid Spanje
Lamine Yamal Barcelona Spanje
Bukayo Saka Arsenal Engeland
Hakan Calhanoglu Internazionale Turkije
William Saliba Arsenal Frankrijk
Kylian Mbappé Real Madrid Frankrijk
Lautaro Martínez Internazionale Argentinië
Ademola Lookman Atalanta Bergamo Nigeria
Antonio Rüdiger Real Madrid Duitsland
Alejandro Grimaldo Bayer Leverkusen Spanje

Dé gids voor het seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.