FC Emmen duwt pover Cambuur dieper in de problemen

Reacties

FC Emmen meldt zich in het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. De uitwedstrijd tegen SC Cambuur werd gewonnen en daardoor zijn de problemen voor de Leeuwarders nog groter geworden.

FC Emmen duwt pover Cambuur dieper in de problemen
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
1 - 3
FC Emmen
FC Emmen

Het loopt nog voor geen meter bij Cambuur, dat na acht duels op slechts zeven punten staat en dat leverde een zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie op. Ook Emmen wist de laatste drie duels niet te winnen.

Daarom stond de druk er zondagmiddag in Leeuwarden vol op. De wedstrijd begon overigens later, omdat het shirt van keeper Thijs Jansen niet in het nieuwe stadion was, waardoor iemand naar het oude stadion van Cambuur moest rijden om het shirt op te halen. Het shirt dat wel aanwezig was, kon niet worden gedragen omdat het te veel zou lijken op het shirt van Emmen-keeper Luca Unbehaun.

De intenties van Cambuur waren in ieder geval veelbelovend. De thuisploeg startte sterk en was via een vrije trap van Mark Diemers dicht bij de 1-0, maar hij zag die uit de kruising worden getikt door Jansen. Na iets meer dan 23 minuten spelen krulde Torben Rhein de bal in de verre hoek en dus kwam Emmen op voorsprong. De vogelvrije Jalen Hawkins verdubbelde vervolgens de voorsprong.

Het eerste doelpunt van Cambuur in het nieuwe stadion viel vlak voor rust. Unbehaun moest vissen na een van richting veranderd schot van Benjamin Pauwels. Maar de vreugde maakte al snel plaats voor teleurstelling, want nog voor het rustsignaal verdubbelde Kélian Nsona de marge weer.

Emmen liet in de tweede helft kansen op 1-4 liggen, terwijl bij Cambuur nagenoeg alles mislukte. Aan de tussenstand van 1-3 veranderde niets meer.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Excelsior
8
5
2
1
23-11
+12
17
2
FC Den Bosch
8
5
2
1
15-4
+11
17
3
Helmond Sport
8
5
2
1
14-7
+7
17
4
De Graafschap
8
4
2
2
20-15
+5
14
* Actueel tot en met 30 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.