FC Emmen stelt Sinkgraven aan en De Haan adviseert

FC Emmen heeft Harry Sinkgraven voor de komende twee seizoenen gecontracteerd als hoofdtrainer als opvolger van Paul Krabbe. Op de achtergrond zal ook Foppe de Haan een rol gaan spelen bij de Eerstedivisionist.

FC Emmen stelt Sinkgraven aan en De Haan adviseert

'Ik ben blij dat ik dit mag doen, het is een mooie uitdaging', zegt Sinkgraven op de website van FC Emmen. ‘Ik besef wel dat er in de komende paar maanden heel wat moet gebeuren.’

Voor de 42-jarige trainer is het zijn eerste baan als hoofdcoach in het betaalde voetbal. Sinkgraven trainde de laatste twee seizoenen het vrouwenelftal van SC Heerenveen, de club waarmee FC Emmen een samenwerkingsverband is aangegaan.

'Maar het gaat niet alleen om opleiden', schetst Sinkgraven zijn taak in Emmen. 'Er dient ook gepresteerd te worden. Welke spelers er vanuit Heerenveen naar Emmen komen weet ik nog niet. De komende weken moeten daarover met de betrokken spelers gesprekken worden gevoerd.'

Foppe de Haan, aanwezig bij de ondertekening van het contract tussen Emmen en de nieuwe trainer, heeft laten weten Sinkgraven van advies te willen voorzien. Er zijn geen concrete afspraken gemaakt over de rol van De Haan.

Sinkgraven kwam tijdens zijn spelersloopbaan uit voor
FC Groningen, Cambuur Leeuwarden en FC Zwolle. Bij die laatste club begon hij ook zijn trainerscarrière. Tijdens het seizoen 2006/07 fungeerde hij bij FC Zwolle als interim-hoofdcoach na het vertrek van Hennie Spijkerman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen