FC Groningen na rust langs FC Den Bosch

FC Groningen hikt tegen het linkerrijtje aan na de derde zege op rij. Defensieve blunders nekten FC Den Bosch in de tweede helft. 3-1).

FC Groningen heeft zich ontworsteld aan de degradatiezone, maar dreigde op eigen veld de sprong naar het linkerrijtje te missen. Bij rust leidde FC Den Bosch in het Oosterpark immers met 1-0 door een schitterend doelpunt van Charley van den Ouwenland.

In de tweede helft stelde FC Groningen orde op zaken. Tien minuten na rust bracht Glen Salmon de gelijkmaker op het scorebord. Drie minuten later was het de beurt aan Danny Buijs, die de Bossche defensie te slim af was.

FC Den Bosch had de nederlaag deels aan zichzelf te wijten, want met defensieve slordigheden speelde het FC Groningen in de kaart. Mathias Florèn profiteerde een kwartier voor het einde van Brabants geklungel en scoorde zo zijn eerste competitietreffer in dienst van FC Groningen.

De 3-1 zege kwam niet in gevaar, al eindigde FC Groningen de wedstrijd met tien man. Invaller Kassim Bizimana kreeg koud in het veld een rode kaart voor een charge op Peter Uneken. FC Den Bosch blijft zodoende veroordeeld tot de strijd tegen degradatie, iets waar FC Groningen zich voorlopig druk over hoeft te maken.