FC Groningen zet slechte reeks voort tegen Roda JC

Voor de derde keer op rij heeft FC Groningen een nederlaag geleden in de Eredivisie. De ploeg van trainer Pieter Huistra ging zondag op eigen veld onderuit tegen Roda JC Kerkrade (0-1).

De prestaties van FC Groningen zijn dit kalenderjaar dramatisch. Heracles Almelo (2-1), PSV (3-0) en Excelsior (0-1) werden nog wel verslagen, maar de tien andere wedstrijden gingen allemaal verloren. De thuisnederlaag tegen Roda JC was die tiende verliespartij in 2012 en kwam kort voor rust tot stand.

Een vrije trap van Jimmy Hempte aan de rechterkant van het veld werd het strafschopgebied ingebracht, waar Robbie Wielaert met de volley in de 35ste minuut voor de 0-1 zorgde. Zes minuten later waren de Limburgers ook dicht bij een tweede treffer, maar Mads Junker schoot voorlangs het doel van sluitpost Luciano.

Na rust kwam FC Groningen wat feller uit de kleedkamer, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat nauwelijks. De ploeg van Huistra pompte de ballen in het strafschopgebied, maar Roda bleef makkelijk op de been. Matías Jones kreeg nog de beste mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de Uruguayaan zag zijn schot eenvoudig gered worden door Pawel Kieszek.

Door de overwinning heeft Roda JC nu zes punten voorsprong op FC Groningen. De club uit Kerkrade heeft 41 punten uit dertig duels, waardoor het naar de achtste plaats stijgt. Foto: VI Images