FC Porto presenteert Co Adriaanse vanmorgen

Dinsdagmorgen om elf uur Portugese tijd maakt FC Porto officieel bekend dat Co Adriaanse de nieuwe coach wordt. De (nog even) regerend kampioen van Europa heeft een persconferentie belegd in het Estádio do Dragão.

FC Porto presenteert Co Adriaanse vanmorgen

Adriaanse landde maandag met Jan Olde Riekerink in Porto, waar ze de pers ontliepen via de achterdeur. Nu ook FC Porto het sterke gerucht op zijn website bevestigt, is er geen twijfel meer dat de scheidende trainer van AZ tekent.

Voor Adriaanse ligt een contract voor twee seizoenen klaar, met een optie voor nog een jaar. Olde Riekerink zou zijn assistent worden bij de als nummer twee geëindigde Portugese ploeg.

Adriaanse vertelde zaterdag bij RTV Noord-Holland nog dat hij Rafael van der Vaart graag zou meenemen naar zijn nieuwe club.

Dit seizoen vestigde Adriaanse de aandacht op zich door uitstekend te presteren met AZ. De Alkmaarders deden lang mee om het kampioenschap en bereikten de halve finale van de UEFA Cup. Maar in het slot van het lange seizoen stortte zijn ploeg in, tot grote teleurstelling van de Amsterdammer.

Bekijk hier al onze video's