FC Porto zonder problemen langs Lyon

Olympique Lyon deed verwoede pogingen, maar kon niet voorkomen dat FC Porto zonder veel problemen de halve finale van de Champions League bereikte (2-2).

FC Porto verzekerde zich al snel van een plaats bij de laatste vier. De Portugezen, die de eerste wedstrijd met 2-0 hadden gewonnen, konden namelijk na zes minuten al rustig achterover leunen. Want na het doelpunt van Maniche, die op aangeven van Deco scoorde, moest Olympique Lyon vier keer scoren.De Franse reactie op de Porto-goal liet niet lang op zich wachten. Pegguy Luyindula tikte na een klein kwartier de 1-1 binnen na voorbereidend werk van Juninho Pernambuco en Florent Malouda. Ondanks de enorme druk van Olympique Lyon hield FC Porto stand.In de tweede helft deelde FC Porto na twee minuten de genadeklap uit. Maniche was snel na de hervatting opnieuw trefzeker. De Franse formatie, die het moest doen zonder aanvaller Sidney Govou, kwam deze nieuwe tegenvaller niet te boven.

Lyon eindigde het duel met tien man. Edmílson kreeg in een tijdsbestek van vijf minuten zijn tweede gele kaart nadat hij zijn frustratie botvierde op Paulo Ferreira (foto). Giovane Elber maakte nog 2-2, maar op dat moment was FC Porto in gedachten al bezig met de halve finale.