FC Twente bespaart Sparta zwaar verlies

Onder aanvoering van Orlando Engelaar legde FC Twente Sparta over de knie. De Enschedese formatie verzuimde te werken aan het doelsaldo (2-0).

FC Twente had moeite het overwicht om te zetten in kansen, laat staan doelpunten. De hulp werd geboden door Edwin van Bueren. De vervanger van de geblesseerde Sparta-back Sjaak Polak werkte een pass van Engelaar achter zijn eigen doelman Joost Terol.

Engelaar was sowieso de man aan wie de Twentse overwinning kon worden opgehangen. De van RC Genk overgenomen aanvallende middenvelder tekende ook voor de voorbereiding op de 2-0, die kort na rust viel.

Zijn pass bracht Sharbel Touma in kansrijke positie. De vervolgactie van de Zweed werd in de kiem gesmoord door Terol, die voor zijn actie een gele kaart en een strafschop tegen kreeg als straf. Blaise N'Kufo klaarde de klus naar behoren: 2-0.

Het scoreverloop bood Twente de gelegenheid om de tweede helft te gebruiken voor het oppoetsen van het doelsaldo. Maar de Enschedese formatie was vriendelijk voor Sparta, zoals ook scheidsrechter Van Hulten een oogje leek dicht te knijpen bij een elleboogstoot van Spartaan Yuri Rose.