FC Twente en NAC te zwak om te scoren

Negentig minuten lang streden FC Twente en NAC Breda zonder veel overleg voor de winst. Alleen Ali Boussaboun wist zich regelmatig te onderscheiden, maar de topscorer van NAC slaagde er niet in Sander Boschker te verschalken. En dus bleef het bij 0-0 in het regenachtige Arke Stadion.

Op basis van de kansen mocht NAC iets meer aanspraak maken op de winst. Boussaboun kreeg voor en na rust een grote kopkans maar faalde in beide gevallen. Over de grond creëerde hij zelf twee mogelijkheden maar ook zijn lob en schot bleven zonder resultaat. Twente had in Jason Culina zijn gevaarlijkste man. Na een kwartier spelen kon NAC zijn inzet nog net van de doellijn halen en in de slotfase redde Davy Schollen sterk toen de Australiër venijnig uithaalde. Tussendoor reageerde de Belgische doelman ook attent op een volley van Blaise N'Kufo, die nog voor rust opnieuw last kreeg van zijn hamstring en moest afhaken.

Het doelpuntloze gelijkspel was voor NAC de derde puntendeling op rij. Eerder wist de ploeg van Ton Lokhoff ook al niet te winnen van laagvliegers RBC Roosendaal en ADO Den Haag. De Bredanaars lieten daarmee de mogelijkheid liggen naar een plek hoog in de middenmoot te klimmen. Twente gaat met vier punten uit de laatste vijf duels als een matige middenmoter de winterstop in.