FC Twente en Ruiz vervolgen recordjacht in Tilburg

FC Twente kan zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Willem II een clubrecord evenaren. De koploper in de Eredivisie gaat in Tilburg op jacht naar zijn tiende competitiezege op rij.

FC Twente en Ruiz vervolgen recordjacht in Tilburg

Dat zou een evenaring betekenen van de prestatie die de Tukkers eerder tussen 14 oktober 1973 en 14 januari 1974 leverden. De huidige reeks van negen opeenvolgende overwinningen kreeg gestalte tegen achtereenvolgens FC Utrecht (3-2), SC Heerenveen (0-2), VVV-Venlo (2-1), Heracles Almelo (1-3), AZ (3-2), FC Groningen (4-0), Roda JC (1-2), Ajax en Vitesse (beide 1-0).

Feyenoord was op 30 augustus van dit jaar de laatste Eredivisieploeg die de mannen van McClaren van een zege weerhield. Aanvaller Bryan Ruiz had een groot aandeel in de huidige topserie van FC Twente. De Costa Ricaanse international kwam in zijn laatste zeven competitiewedstrijden telkens tot scoren (zeven goals).

Dat is een zeldzaam lange doelpuntenreeks in de historie van de Eredivisie, zeker voor een buitenlandse speler. Sinds de start van de vaderlandse topklasse zijn er maar weinig spelers geweest die nóg vaker onafgebroken scoorden.

Recordhouder is Pierre van Hooijdonk, die namens NAC tussen november 1993 en januari 1994 elf keer op rij doel trof in de Eredivisie. Achter hem zetten Dennis Bergkamp (bij Ajax) en Coen Dillen (PSV) ooit series van respectievelijk tien en negen competitieduels met telkens minimaal één treffer neer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen