Ruiz helpt FC Twente in slotfase langs Vitesse

FC Twente dreigde tegen Vitesse lange tijd twee punten te verliezen. Bryan Ruiz bleek de talisman waar de Enschedese formatie al lang op teert (1-0).

Bryan Ruiz mocht dan vrijdag pas zijn teruggekeerd van interlandverplichtingen met Costa Rica, trainer Steve McClaren piekerde er niet over de aanvaller tegen Vitesse aan de kant te houden. De Engelse coach kreeg zijn gelijk, waardoor de koploper in de Eredivsie zonder schade het duel met Vitesse doorkwam.

Ruiz bleek niet moegestreden door de twee play-offduels met Uruguay en de noodzakelijke vlieguren. De Costaricaan deed zes minuten voor het einde voor de zevende keer op rij in een wedstrijd met FC Twente van zich spreken. Hij werkte een door Douglas verlengde voorzet van Ronnie Stam achter Vitesse-keeper Piet Velthuizen.

De treffer van Ruiz was even bevrijdend voor FC Twente als jammer voor Vitesse. De Arnhemse formatie was naar Enschede gekomen met het idee dat er niets te verliezen was. Gaandeweg de wedstrijd groeide het gevoel bij de gasten dat een punt zondermeer haalbaar was. Dat was mede te wijten aan het gebrek aan scherpte bij de Twentse aanvallers, maar Ruiz toonde zich in de 84ste minuut een uitzondering