FC Twente gekoppeld aan Salzburg bij terugkeer in Champions League

Reacties

FC Twente kent zijn eerste Europese horde in de derde voorronde van de Champions League. De club uit Enschede neemt het op weg naar het hoofdtoernooi op tegen Red Bull Salzburg. Deze club staat onder leiding van Pepijn Lijnders.

FC Twente gekoppeld aan Salzburg bij terugkeer in Champions League
© Pro Shots

Als nummer drie van het afgelopen Eredivisie-seizoen verzekerde Twente zich van een terugkeer op het hoogste Europese niveau. De club stond in 2011 voor het laatst in de voorronde van de Champions League, toen stond het onder leiding van Co Adriaanse. De oud-coach was in het verleden ook trainer van Salzburg. 

Om het hoofdtoernooi te bereiken, moeten er twee tweeluiken overleefd worden, te beginnen met tegenstander Salzburg. Dit team was samen met Rangers FC, Slavia Praag en Lille geplaatst tijdens de loting. Janis Blaswich (ex-Heracles Almelo) is een bekende naam in de selectie van Salzburg, dat sinds dit seizoen gecoacht wordt door Lijnders.

De wedstrijden in de derde voorronde van de Champions League worden op 6/7 (heenduels) en 13 augustus (returns) gespeeld. Het tweeluik begint in Oostenrijk en eindigt in de Grolsch Veste. Tussen het tweeluik door begint Twente aan het seizoen in de Eredivisie met een uitwedstrijd tegen NEC.

De reactie van FC Twente-trainer Joseph Oosting

'In de Champions League kom je alleen maar goede tegenstanders tegen en dat is Red Bull Salzburg ook. Salzburg is een topclub in Oostenrijk. Ze hebben een heel herkenbare filosofie en herkenbare manier van spelen. Dat we hier nu staan is de beloning van vorig seizoen, waar we met zijn allen voor gespeeld hebben. De wedstrijden tegen Salzburg worden een mooie uitdaging en daar gaan we met zijn allen voor.' (clubsite FC Twente)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.