FC Twente helpt AZ aan ruime overwinning

AZ had waarschijnlijk ook op eigen kracht het gehavende FC Twente op de knieën gekregen. Maar de Alkmaarse ploeg mocht Karim Touzani danken. De verdediger van FC Twente had een beslissend aandeel in de eerste drie doelpunten van AZ dat met 5-0 won.

FC Twente helpt AZ aan ruime overwinning

AZ en snel scoren. Iedereen weet het, maar toch slaagt de Alkmaarse ploeg elke wedstrijd weer binnen de kortste keren een voorsprong te nemen. Tegen FC Twente was het na zeven minuten raak. Het voorbereidende werk was van Kenneth Perez, de afwerking van Martijn Meerdink. De buitenspeler had daarbij het geluk dat Karim Touzani zijn inzet van richting veranderde.

De verdediger van FC Twente speelde toch al een ongelukkige wedstrijd. Niet alleen was hij verantwoordelijk voor de blessure van Meerdink, die na een duel van het veld strompelde, op slag van rust deed hij zich weer in negatieve zin gelden. Een kopbal van Tarik Sektioui, de vervanger van Meerdink, verdween via het hoofd van Touzani in het Twente-goal.

Door de 2-0 was het gedaan met de spanning. FC Twente had bij een stand van 1-0 verzuimd twee kansen te benutten, waarvan die van Daniel Majstorovic de beste was. Na de tweede Alkmaarse treffer was het verzet gebroken van FC Twente dat moest aantreden zonder de aanvallende krachten Blaise N'Kufo, Simon Cziommer en Jason Culina.

Dat AZ ook een derde treffer op het scorebord kreeg was opnieuw te 'danken' aan Touzani. De verdediger bewees dit keer zijn waarde voor AZ door de bal knullig te verliezen. Perez profiteerde van harte van de fout; 3-0

De 4-0 haalde AZ evenmin op eigen kracht. Dit keer was niet Touzani de schlemiel aan de Twentse kant maar Sharbel Touma. De Zweedse nieuwkomer bracht Sektioui ten val, waarna Denny Landzaat de strafschop verzilverde. De vijfde Alkmaarse treffer – Perez kopte raak uit een voorzet van De Cler - kwam zonder hulp van Twente tot stand. Dat deed recht aan de ongelijke strijd die zich in de Alkmaarderhout afspeelde.

Bekijk hier al onze video's