FC Twente-invasie in Manchester: rode zee aan fans neemt stad over

Reacties

FC Twente leeft toe naar het nu al memorabele bezoek aan het Theatre of Dreams. De Tukkers treffen woensdagavond Manchester United in de Europa League. Duizenden fans maakten de oversteek naar het Britse eiland.

FC Twente-invasie in Manchester: rode zee aan fans neemt stad over
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
21:00
FC Twente
FC Twente

Dinsdag kwamen er al beelden naar buiten van een paar honderd supporters van FC Twente, die besloten hadden om een wedstrijd van Manchester City te bezoeken. Daags voor hun eigen thriller, werd de aanwezigheid van de Nederlandse supportersschare snel duidelijk in het Etihad Stadium. Het gezang kwam namelijk hoofdzakelijk uit de kelen van de Tukkers.

Op de wedstrijddag zelf is Manchester inmiddels helemaal overgenomen door de achterban. Een Twentse invasie zorgde in de stad al voor uitpuilende pubs, maar ook vooral het befaamde Shambles Square werd bedekt door een rode zee aan mensen. Het zorgde voor prachtige sferen.

In het uitvak van Old Trafford worden woensdagavond zo’n vierduizend supporters van FC Twente verwacht. Naar verwachting zijn er nog enkele duizenden naar Manchester afgereisd om de awayday te ervaren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.