FC Twente komt in waar spektakelstuk nét tekort tegen sterker Salzburg

FC Twente kan zich opmaken voor de Europa League. De Tukkers moesten in de derde kwalificatieronde van de Champions League een 2-1 nederlaag uit het heenduel met Red Bull Salzburg zien weg te poetsen, maar slaagden daar nét niet in.

FC Twente
FC Twente
3 - 3
Red Bull Salzburg

Aan spektakel geen gebrek in de uitverkochte Grolsch Veste. Binnen 25 minuten waren de eerste twee doelpunten al gevallen, zij het voor FC Twente aan de verkeerde kant van het veld. Maurits Kjaergaard was net als vorige week (toen twee keer) trefzeker en ook Nene Dorgeles verschalkte Lars Unnerstall.

De ploeg van trainer Pepijn Lijnders was het overgrote deel van de eerste helft heer en meester, maar moest toch toezien hoe Mees Hilgers de thuisploeg weer hoop gaf. Vanuit een hoekschop kopte de verdediger raak en maakte hij de achterstand draaglijker.

In de rust besloot Joseph Oosting nog aanvallender te gaan spelen met de wissel van Mitchell van Bergen voor Carel Eiting. Tot zijn afgrijzen zag Oosting hoe Salzburg het verschil weer vergrootte naar twee doelpunten doordat Moussa Yeo toesloeg. Toch kwam Twente weer terug in het duel. Alec Van Hoorenbeeck herhaalde het kunstje van Hilgers en legde een zwakte van Salzburg bloot. Van Hoorenbeeck was afgelopen weekend tegen NEC ook al trefzeker met een kopbal uit een corner.

Na een handsbal van Michel Vlap ging de bal op de stip en leek Twente het definitief te kunnen schudden. Unnerstall dacht daar anders over en onderscheidde zich met een fenomenale redding op de penalty van Kjaergaard. Twente zette aan voor een slotoffensief en dat resulteerde in de 88ste minuut in de 3-3 van invaller Sem Steijn. De zeven minuten blessuretijd bleken - ondanks nog een grote mogelijkheid voor Steijn - uiteindelijk niet genoeg voor Twente, dat zich daardoor opmaakt voor de groepsfase van de Europa League.