FC Twente ontsnapt aan puntenverlies tegen NEC

Bryan Ruiz heeft FC Twente opnieuw een overwinning bezorgd (2-1). De aanvaller schoot zijn ploeg laat langs NEC, waardoor de Tukkers in het spoor blijven van koploper PSV.

Luuk de Jong, de vervanger van de geblesseerde Blaise Nkufo, bezorgde de thuisploeg een goede start door al in de dertiende minuut de score te openen. De aanvaller reageerde attent op een kopbal van Peter Wisgerhof en tikte op de doellijn de bal binnen.

FC Twente verzuimde echter door te zetten en kreeg in de 67ste minuut de deksel op zijn neus. Na een goede voorbereidende actie van Saïdi Ntibazonkiza zette Björn Vleminckx de 1-1 op het bord, waardoor de ploeg uit Enschede leek af te stevenen op duur puntenverlies.

Vijf minuten voor tijd bezorgde Ruiz zijn club echter alsnog drie punten. De Costaricaan werd in de diepte gestuurd door Bernard Parker en zag Gábor Babos struikelen, waardoor hij eenvoudig de 2-1 kon binnenschuiven. In de slotfase kregen Vleminckx en Ramon Zomer nog uitstekende kansen op de gelijkmaker, maar Sander Boschker hield zijn doel verder schoon.

De treffer van Ruiz zorgt ervoor dat de achterstand van Twente op PSV één punt blijft. De ploeg van trainer Steve McClaren heeft 64 punten uit 25 wedstrijden, zes meer dan Ajax. NEC blijft steken op de twaalfde plaats met 28 punten.