FC Twente zet financieel herstel voort en boekt opnieuw miljoenenwinst

Reacties

FC Twente heeft over het seizoen 2022/23 een nettowinst van vijf miljoen euro geboekt. Dat meldt algemeen directeur Paul van der Kraan. Volgende week wordt de jaarrekening openbaar gemaakt.

FC Twente zet financieel herstel voort en boekt opnieuw miljoenenwinst

De omzet van Twente steeg ten opzichte van een seizoen eerder met 12,7 miljoen euro naar 39,6 miljoen euro. Toen bedroeg de nettowinst nog twee miljoen euro, dit keer mogen De Tukkers vijf miljoen euro bijschrijven. 'We kunnen er trots op zijn dat we de weg naar financieel herstel het afgelopen seizoen een vervolg hebben gegeven', zegt Van der Kraan.

Op basis van de jaarrekening van het seizoen 2022/23 en de prognose voor het seizoen 2023/24 ligt de club bovendien op koers om de maximale score te behalen in het financieel ratingsysteem van de KNVB. Zestien punten is de ondergrens, veertig punten is het hoogst haalbare. Op dat laatste aantal stevent Twente af.

Ook sportief gaat het Twente voor de wind, want de club vindt zich na zes wedstrijden terug op de derde plaats van de Eredivisie. Zaterdag wacht het thuisduel met SC Heerenvee

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.