FC Twente ziet in Adriaanse opvolger van McClaren

Steve McClaren bracht vorige week een bezoek aan VfL Wolfsburg om verder te onderhandelen over een tweejarig contract en de stad en het stadion te bekijken. De Duitse club werd in 2009 kampioen van Duitsland maar eindigde in het afgelopen seizoen in de Bundesliga op de teleurstellende achtste plaats. Hoofdsponsor Volkswagen heeft McClaren een miljoenenbudget in het vooruitzicht gesteld om een nieuw, succesvol elftal op te bouwen.

FC Twente ziet in Adriaanse opvolger van McClaren

Bij FC Twente, waar hij door een clausule onder zijn nog een jaar doorlopende contract uit kan, ontbreekt die financiële armslag. Met het dreigende vertrek van dragende spelers als Bryan Ruiz, Douglas, Theo Janssen en Ronnie Stam en het reeds vast staande afscheid van Blaise NKufo en Kenneth Perez zou de coach ook in Enschede een nieuw elftal op moeten bouwen dat ook nog eens gewapend moet zijn voor de Champions League.

McClaren is maandag vertrokken naar Egypte waar hij zich op zijn vakantieadres beraadt op de aanbieding van VfL Wolfsburg. De trainer twijfelt nog omdat hij ook zinspeelt op een baan in Engeland. McClaren wil dichter in de buurt van zijn familie verblijven dan de afgelopen twee seizoenen toen hij alleen in Twente woonde.

Binnen de Enschedese club is de naam van Co Adriaanse gevallen als de ideale opvolger van McClaren. Na het onverwachte kampioenschap heeft de spelersgroep van FC Twente behoefte aan een harde hand. De komst van Adriaanse ligt moeilijk omdat hij sinds begin van dit jaar een lucratief contract heeft als bondscoach van Qatar. Voorzitter Joop Munsterman heeft McClaren gevraagd vanuit zijn netwerk met suggesties inzake een geschikte Engelse trainer te komen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen