FC Utrecht bijna tien miljoen rijker: Flamingo is PSV'er

Reacties

PSV heeft Ryan Flamingo aangetrokken. De verdediger komt over van FC Utrecht, waar hij nog tot medio 2027 onder contract stond. Daarom moet PSV de portemonnee trekken: de transfersom die Utrecht ontvangt gaat richting de negen miljoen euro exclusief bonussen. VI meldde eerder al dat PSV en Utrecht akkoord waren over deze voorwaarden.

FC Utrecht bijna tien miljoen rijker: Flamingo is PSV'er
© Pro Shots

Flamingo kende een opmerkelijk verloop van zijn carrière. Hij verliet de jeugdopleiding van Almere City FC voor een avontuur bij het Italiaanse Sassuolo, waarna de centrumverdediger zich aan het Nederlandse publiek liet zien als Vitesse-huurling. In Arnhem maakte Flamingo indruk op Utrecht, dat hem na een huurperiode definitief overnam van Sassuolo.

In totaal speelde de rechtspoot 65 wedstrijden in de Eredivisie, voor hij dat aantal bereikte was PSV al geïnteresseerd. Begin dit jaar werd Flamingo al bewonderd door PSV, maar Utrecht wilde geen zaken doen met de Eindhovenaren. Een half jaar later is het dus alsnog tot een deal gekomen. Flamingo tekent tot medio 2029 en gaat spelen met rugnummer 6.

Technisch directeur Earnest Stewart is blij met de komst van de veelzijdige Flamingo. 'Zijn duelkracht en drang om naar voren te voetballen maken hem een waardevolle toevoeging aan de bestaande selectie.' Flamingo op zijn beurt wil zich bij PSV verder ontwikkelen en zoveel mogelijk prijzen pakken. 'Het was voor mij altijd al een droom om voor de beste club van Nederland te spelen.'

Landskampioen PSV nam deze transferzomer afscheid van centrumverdedigers André Ramalho (vooralsnog transfervrij) en Armel Bella-Kotchap (gehuurd van Southampton). Sepp van den Berg is ook in beeld bij het team van Peter Bosz. Zondag werd de komst van Excelsior-vleugelaanvaller Couhaib Driouech al afgerond. Ook legde PSV Sergiño Dest vast.

De Eindhovenaren openen het Eredivisie-seizoen op 10 augustus tegen RKC Waalwijk, daarvoor wordt er op 4 augustus gespeeld tegen Feyenoord in de Johan Cruijff Schaal. Als kampioen hoeft PSV geen duels in de voorrondes van de Europese competities te spelen, de club gaat rechtstreeks de hoofdfase van de Champions League in.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer R. Flamingo
Meer over R. Flamingo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.