FC Utrecht brengt Twente eerste nederlaag toe na minutenlange VAR-ingreep

Reacties

FC Utrecht heeft FC Twente de eerste nederlaag van dit Eredivisie-seizoen bezorgd. Ondanks een vroege treffer van oude bekende Sam Lammers trok de formatie van Ron Jans aan het langste eind. Voor het goedkeuren van de winnende goal was een minutenlange VAR-check nodig, maar die goal brengt de thuisclub in elk geval voor even naast AZ aan kop.

FC Utrecht brengt Twente eerste nederlaag toe na minutenlange VAR-ingreep
© Pro Shots
FC Utrecht
FC Utrecht
2 - 1
FC Twente
FC Twente

Zowel FC Utrecht als FC Twente was dit Eredivisie-seizoen nog ongeslagen. De Domstedingen deden dat een week eerder met enig kunst- en vliegwerk op bezoek bij NAC Breda, waardoor Ron Jans voor het eerst dit seizoen zijn elftal aanpaste en onder anderen goudhaantje Noah Ohio de voorkeur gaf in de spits boven David Min.

Toch was het een andere spits die de show al snel stal en dat was eentje wiens treffers ze in Utrecht vorig seizoen nog toejuichten: Lammers. Uit een prachtig uitgespeelde aanval schoot de aanvaller kiezelhard raak in de bovenhoek. Het doelpunt was weliswaar tegen de verhoudingen in, maar wel een bijzondere goal voor Lammers. Voor de zevende wedstrijd op rij kwam hij tot scoren in een uitwedstrijd in de Eredivisie, dat deden tot dusver alleen Luuk de Jong, Santiago Giménez en Bas Dost hem na.

Lang kon FC Twente niet genieten van de voorsprong, want een paar minuten later slingerde Souffian El Karouani vanaf links een bal voor, die door Jens Toornstra via het aluminium met enig fortuin werd binnengeknikt. Na de twee treffers binnen een kwartier namen beide teams wat gas terug in de hete Galgenwaard, waar Sem Steijn ploeggenoot Daan Rots over het hoofd zag en de sterk spelende Viergever een grote kans voor diezelfde Steijn even later verijdelde.

Waar FC Twente een aantal mogelijkheden liet liggen, was de thuisploeg wel effectief. Can Bozdogan stond al snel in het tweede bedrijf op de juiste plek om de rebound van de poging van Brenden Aaronson binnen te werken. Arbiter Dennis Higler keurde de goal echter af, omdat het schot van Aaronson in zijn ogen via de arm van Bozdogan gegaan zou zijn.

Een minutenlange VAR-check volgde en uiteindelijk werd Higler naar de kant geroepen. Wederom nam de arbiter lang de tijd, maar besloot terug te komen op zijn besluit. De bal leek net onder de bovenarm van Bozdogan te komen en dus kon men alsnog juichen in de Domstad. Anderzijds betekende de treffer ook het startschot voor een Twents offensief. 

Dubbele debutanten
Door een blessure van Siebe Horemans moest Jans met het kloppen op de deur van FC Twente noodgedwongen wisselen en bracht de kersverse aanwinst Kolbeinn Finnsson in. Ook Yoann Cathline, die na zijn zomerse transfer een hamstringblessure opliep, kreeg zijn eerste minuten in het shirt van FC Utrecht.

Ondanks een aantal noodgedwongen wissels, meerdere debutanten en elf (!) minuten blessuretijd, trok FC Utrecht de zege over de streep en had het vanuit de counter zelfs nog de betere mogelijkheden. De bezoekers hadden wel de overhand in balbezit en schoten (op doel), maar écht tot levensgevaarlijke kansen leidde het te weinig. Daardoor gaat FC Twente, dat nog wel een wedstrijd meer te spelen heeft, in het rechterrijtje de interlandbreak in. FC Utrecht staat in elk geval voor even samen met AZ bovenaan met liefst 10 punten uit de eerste 4 wedstrijden.

FC Utrecht Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
5
5
0
0
20-3
+17
15
2
AZ
5
4
1
0
14-1
+13
13
3
FC Utrecht
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
FC Groningen
5
2
3
0
9-5
+4
9
* Actueel tot en met 18 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Twente
Meer over FC Twente
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.