FC Utrecht tegen Groningen geen moment in problemen

FC Utrecht heeft zich ten koste van FC Groningen geplaatst voor de volgende ronde van de play-offs. De ploeg van trainer Ton du Chatinier blijft na de 0-2 winst in de race voor een Europa League-ticket.

Groningen maakte in de eigen Euroborg een uitgebluste, ongeïnspireerde indruk en leek geen moment te geloven dat de 3-1 nederlaag uit de eerste wedstrijd nog kon worden weggepoetst. Het laatste beetje geloof verdween toen de bezoekers kort voor rust de leiding namen. Ricky van Wolfswinkel plukte een lange bal van Tim Cornelisse op fraaie wijze uit de lucht en verschalkte doelman Luciano met een wippertje.

Voor de thuisploeg betekende het dat drie doelpunten vereist waren om een verlening af te dwingen. De tweede helft probeerde Groningen met het nodige opportunisme nog iets te forceren. De kopsterke verdediger Andreas Granqvist werd naar voren gedirigeerd. Zijn doorkopballen leidden tot een aantal kleine kansen, waaronder een bal voorlangs van Koen van de Laak.

Al met al bleef de ploeg van trainer Ton de Chatinier vrij gemakkelijk overeind. FC Utrecht kreeg in de tegenaanval zelfs nog de beste kansen, waardoor een tweede Utrechtse treffer meer voor de hand lag dan de gelijkmaker van Groningen. Tien minuten voor tijd gooide Nana Asare de wedstrijd definitief in het slot door voor de 0-2 te tekenen.

FC Groningen is uitgespeeld. FC Utrecht komt in de volgende play-offronde uit tegen Roda JC, dat Heracles Almelo versloeg. De winnaar van dat tweeluik mag zich komend seizoen in de Europa League melden.