'Feestbeest' Marc Janko tipt en prijst Oranje richting clash met Oostenrijk

Reacties

Voormalig FC Twente-spits Marc Janko verwacht dat Nederland een zware avond tegemoet gaat tegen Oostenrijk. De oud-international van Oostenrijk, dinsdag als toeschouwer aanwezig in Berlijn, hoopt dat het elftal van bondscoach Ralf Rangnick zijn verjaardag extra speciaal kan maken.

'Feestbeest' Marc Janko tipt en prijst Oranje richting clash met Oostenrijk
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 3
Oostenrijk
Oostenrijk

Janko, die tussen juli 2010 en januari 2012 voor Twente speelde, viert zijn 41ste verjaardag met vrienden in Berlijn en ze hebben ook kaarten voor Nederland-Oostenrijk in het Olympia Stadion. De zeventigvoudig Oostenrijks international is erg benieuwd naar de krachtmeting tussen beide landen.

'Ik zou Oranje willen adviseren de bal achterin niet rustig rond laten gaan', vertelt Janko, die vermoedt dat Oostenrijk Nederland onder druk gaat zetten. 'Als het druk zetten niet goed werkt, dan heeft dit Oostenrijk de kwaliteiten om terug te zakken en compact te staan. We hebben een team dat erg moeilijk te verslaan is. Met de komst van Ralf Rangnick is er niet alleen attractief Red Bull-voetbal in gekomen, maar ook een teamspirit.'

'Ik weet eigenlijk niet of ik nog meer moet vertellen, want ik wil jullie vooraf niet wijzer maken dan jullie al zijn. Ik wil niet in mijn eigen land bekend staan als een soort spion, haha. Hopelijk wordt het een extra speciale verjaardag voor mij', aldus de oud-spits van onder anderen Red Bull Salzburg, Twente en FC Porto.

Kracht Oranje
Janko denkt dat Oranje nog ver kan komen op het EK. 'Nederland zie ik als een outsider voor de EK-titel. Dit Oranje is niet het Oranje van vroeger, met alleen maar grote namen, maar jullie hebben veel spelers in grote Europese competities en een paar topspelers. Virgil van Dijk is van wereldklasse. Nederland had misschien vroeger meer aanvallende power, maar offense wins hearts, defense wins championships, zeggen ze.'

'Ik vind Memphis Depay, als hij fit is, ook sterker dan een paar jaar terug. Hij straalt nu veel meer rust uit, in zijn totale houding, maar ook aan de bal. Depay oogt meer volwassen. Wij hebben met Arnautovic een soortgelijk type als Depay. Vroeger waren ze rebels, trokken vooral hun eigen plan. Ze voelden zich niet altijd begrepen door anderen. Nu zijn ze ouder en wijzer, ook door fouten die ze hebben gemaakt. Ik heb veertien jaar met Arnautovic bij de Oostenrijkse ploeg gezeten. Er stond elke week wel iets in de kranten over hem. Met de juiste mindset had Marko echt in de top van Europa kunnen schitteren', besluit Janko.

Lees op VI PRO het volledige interview met Marc Janko, dat eerder deze maand al verscheen. Daarin blikt de Oostenrijker, tegenwoordig ondernemer en fervent padeller, ook terug op zijn periode bij FC Twente .

Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oostenrijk
3
2
0
1
6-4
+2
6
2
Frankrijk
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Nederland
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Polen
3
0
1
2
3-6
-3
1
* Actueel tot en met 1 jul. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.