Fenerbahçe kondigt transfer Marokkaanse WK-ster aan

Reacties

Fenerbahçe heeft de komst van Youssef En-Nesyri aangekondigd. De man die namens Marokko nog schitterde op het WK 2022 komt - indien hij de medische keuring doorstaat en de laatste plooien worden gladgestreken - over van Sevilla, waar hij vijf seizoenen onder contract heeft gestaan.

Fenerbahçe kondigt transfer Marokkaanse WK-ster aan
© Pro Shots

En-Nesyri had nog een contract tot medio 2025 in Spanje. Er was niet alleen interesse uit Turkije, maar ook AS Roma aasde op de aanvaller. Hoewel beide clubs de transfersom in het midden laten, wordt in de Turkse media gesproken over een bedrag van twintig miljoen euro exclusief bonussen en een jaarsalaris van vier miljoen euro netto. Fenerbahçe laat weten dat hij woensdag naar Istanbul reist voor de medische keuring en om de transfer af te ronden. 

De 27-jarige aanvaller brak door in het profvoetbal bij Málaga. Medio 2018 maakte hij de overstap naar Leganés voor zes miljoen euro en anderhalf jaar later legde Sevilla twintig miljoen euro voor hem op tafel. Daar was hij een tijdje de concurrent van Luuk de Jong. In totaal was En-Nesyri goed voor 73 doelpunten in 196 duels voor Sevilla. Hij staat op 58 interlands voor Marokko. Tijdens het WK was hij de held door zijn land naar de halve finale te schieten in het duel met Portugal.

Daarmee verwelkomt de nieuwe trainer van Fenerbahçe José Mourinho hoogstwaarschijnlijk zomeraanwinst nummer zeven. Eerder kwamen Çaglar Söyüncü (Atlético Madrid), Allan Saint-Maximin (Al-Ahli), Oguz Aydin (Alanyaspor), Rade Krunic (AC Milan), Levent Mercan (Fatih Karagümrük) en Cenk Tosun (Besiktas) al naar Fenerbahçe.

Voetbal International stond onlangs al stil bij de samenwerking tussen Fenerbahçe en Mourinho:

Spelersprofiel

Y. En-Nesyri


Geboortedatum:
1 juni 1997
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Fès
Nationaliteit
Marokko
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
Fenerbahçe
Nationaal team:
Marokko
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.