Fenomenaal clubseizoen Bellingham krijgt alweer individuele bekroning

Reacties

Jude Bellingham is uitgeroepen tot speler van het jaar in LaLiga. De Engelse middenvelder krijgt die onderscheiding na een voortreffelijk debuutseizoen in dienst van Real Madrid. De jury bestond uit aanvoerders, een panel experts en fans.

Fenomenaal clubseizoen Bellingham krijgt alweer individuele bekroning
© Pro Shots

Bellingham kwam vorige zomer over van Borussia Dortmund en werd vanaf de eerste dag de absolute sterspeler in het Bernabéu. Met hem op het middenveld wonnen de withemden de Spaanse competitie met overmacht. Het seizoen kan nog mooier voor hem worden: zaterdag wacht de finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund, twee weken later begint hij aan het EK met Engeland.

Voor Bellingham, goed voor negentien goals in LaLiga, was het de tweede keer op rij dat hij tot de beste speler van zijn competitie werd gekozen, vorig jaar viel hem in de Bundesliga reeds dezelfde eer ten deel. 'Ik ben vereerd met deze trofee. Het spijt me dat ik er zelf niet ben. Hoewel, dat spijt me eigenlijk helemaal niet, we bereiden ons voor op de finale. Ik draag de prijs op aan de trainer (Carlo Ancelotti, red.), de technische staf en de spelers', sprak de winnaar in een videoboodschap.

Behalve Bellingham, die onder meer Isco en Artem Dovbyk aftroefde, vielen er nog meer mensen in de prijzen op deze gala-avond. Lamine Yamal, die nog altijd pas zestien jaar is, kreeg de prijs voor de beste jongeling na zijn voortreffelijke debuutseizoen bij Barcelona. Girona-trainer Michel ontving de prijs voor beste trainer na een geweldig seizoen waarin de Catalaanse club zich voor het eerst plaatste voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer J. Bellingham
Meer over J. Bellingham
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.