Fernández door het stof: Chelsea-spelers accepteren verontschuldigingen

Enzo Fernández heeft sorry gezegd tegen zijn ploeggenoten van Chelsea. De spelers van The Blues hebben de excuses van de Argentijn geaccepteerd. Wat de club betreft, behoort de racisme-rel daarmee tot de verleden tijd.

Fernández door het stof: Chelsea-spelers accepteren verontschuldigingen

Een racistisch lied van de spelers van Argentinië deed eerder deze maand veel stof opwaaien. Fernández streamde het gezang op social media en was de gebeten hond. Wesley Fofana veroordeelde zijn ploeggenoot in het openbaar, terwijl Axel Disasi en Malo Gusto besloten om Fernández te ontvolgen op Instagram.

De kou lijkt uit de lucht. Fernández sloot maandag aan op het trainingskamp van Chelsea in de Verenigde Staten. In Atlanta bood de middenvelder ten overstaande van de gehele selectie zijn excuses aan. Sky Sports weet dat Fernández in genade is aangenomen. Bovendien doneert de speler een nog onbekend bedrag aan een goed doel dat racisme bestrijdt.

Chelsea doet mee aan de actie en evenaart de donatie van Fernández. Omdat de speler zich pro-actief heeft opgesteld – Fernández verontschuldigde zich zowel publiekelijk als privé –, gelooft zijn werkgever dat de zaak kan worden gesloten. De Argentijn kan in de nacht van woensdag op donderdag zijn rentree maken. Dan oefent Chelsea tegen Club América. 

Spelersprofiel

Enzo Fernández


Geboortedatum:
17 januari 2001
Leeftijd:
23
Geboorteplaats:
San Martín
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Chelsea
Nationaal team:
Argentinië
Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer Enzo Fernández
Meer over Enzo Fernández