Racisme-rel zet verhoudingen binnen selectie Chelsea op scherp

De racisme-rel rond de spelers van Argentinië heeft tot spanningen geleid binnen de selectie van Chelsea. Na de winst in de Copa América startte Chelsea-middenvelder Enzo Fernández een livestream op Instagram, waarin meerdere spelers van de Argentijnen een omstreden en racistisch lied zongen.

Racisme-rel zet verhoudingen binnen selectie Chelsea op scherp
© Pro Shots

'Op hun paspoort staat de Franse nationaliteit, maar luister, zegt het voort, ze spelen in Frankrijk, maar ze zijn allemaal...', was een deel van de tekst van het nummer. Ploeggenoot Wesley Fofana reageerde verbolgen op X. 'Voetbal in 2024: ongeremd racisme', plaatste de Fransman onder een video van het incident.

Fofana besloot samen met zijn Chelsea-collega's Axel Disasi en Malo Gusto om teamgenoot Fernández te ontvolgen op Instagram. De centrale verdediger werd na zijn reactie bovendien bedolven onder racistische comments op social media.

Excuses Fernández, statement Chelsea
Fernández heeft op Instagram zijn excuses aangeboden voor het lied. 'Ik wil mijn oprechte excuses aanbieden voor een video die ik heb geplaatst op Instagram. Het nummer bevat ernstig beledigend taalgebruik en er is absoluut geen excuus voor deze woorden.'

'Ik ben tegen alle vormen van discriminatie en ik bied mijn excuses aan voor het feit dat ik me heb laten meeslepen door de euforie. Die video, dat moment, die woorden, weerspiegelen niet mijn overtuigingen of mijn karakter', klonkt het statement van de Argentijn.

Chelsea heeft met een officieel statement op de zaak gereageerd. 'Chelsea vindt alle vormen van discriminatie compleet onacceptabel. We erkennen en waarderen de excuses van onze speler en zien dit als een mogelijkheid om iets bij te leren. De club is een interne strafprocedure gestart.'

Ook de FIFA heeft inmiddels bekendgemaakt een onderzoek te gaan starten naar de Argentijnse spelers.

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Premier League
Meer over Premier League
Meer Enzo Fernández
Meer over Enzo Fernández