Feyenoord breekt na rode kaart De Guzman

Heracles Almelo heeft Feyenoord hard op de vingers getikt (3-1). Een terechte rode kaart voor Jonathan de Guzman was het breekpunt.

Het door personele problemen geplaagde Feyenoord was de wedstrijd nog zo goed begonnen. Binnen een minuut hadden de Rotterdammers een voorsprong genomen in Almelo. André Bahia kopte een voorzet van Giovanni van Bronckhorst achter doelman Martin Pieckenhagen.

Na een half uur keerden de kansen voor Feyenoord drastisch. De Guzman mocht zich dat aanrekenen, want hij kreeg een terechte rode kaart voor een elleboog in het gezicht van Kwame Quansah. Maar ook zijn ploeggenoten moeten bij zichzelf te rade gaan voor het schamele verzet dat volgde.

Met tien man bakte Feyenoord er weinig van. Heracles Almelo was met een man meer op eigen veld heer en meester. De gelijkmaker van Darl Douglas zeven minuten voor rust was het logische gevolg van de nieuwe verhoudingen op het veld.

Ragnar Klavan tekende na een uur voor de verdiende voorsprong. De Est schoot raak nadat Feyenoord een vrije trap van Heracles slecht had verwerkt. In de laatste minuut maakte invaller Karim Bridji er 3-1 van. De aanvaller wachtte totdat keeper Henk Timmer naar de grond was gegaan om kalmpjes binnen te schieten.

Feyenoord mocht van geluk spreken dat de schade beperkt bleef tot een 3-1 nederlaag. Heracles Almelo werd een strafschop onthouden na een handsbal van Van Bronckhorst, terwijl onder meer Sebastian Steur de nodige kansen liet liggen namens de Tukkers. Ook stond twee keer het aluminium een Almelose treffer in de weg.