Feyenoord en Lazio laten geen uitsupporters van elkaar toe

Reacties

Feyenoord en Lazio laten geen uitsupporters toe als beide clubs tegenover elkaar staan in de Champions League. Dat heeft Feyenoord woensdagavond bevestigd.

Feyenoord en Lazio laten geen uitsupporters van elkaar toe
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
Lazio
Lazio

De afgelopen periode is er tweemaal een delegatie van Feyenoord afgereisd naar Rome om te overleggen over het eventueel toelaten van uitpubliek. Zowel Feyenoord als Lazio was van mening dat dat in beperkte getale mogelijk zou moeten zijn. De Italiaanse en Nederlandse autoriteiten denken daar echter anders over.

Het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse zaken achtte het niet verantwoord om Feyenoord-supporters af te laten reizen naar Rome. De kans is groot dat dat te maken heeft met de schade die Feyenoord-fans eerder hebben aangericht in Rome toen de Rotterdammers tegen AS Roma speelden. Daardoor werden de fans in april ook al niet toegelaten bij een nieuwe uitwedstrijd tegen AS Roma.

Op basis van dat besluit heeft Feyenoord samen met de driehoek (burgemeester, politiechef en hoofdofficier van justitie) besloten ook geen Italiaanse fans toe te laten in De Kuip. 'Dit uit oogpunt van zowel veiligheid als, voor Feyenoord, uit het oogpunt van sportiviteit', liet Feyenoord weten via de eigen clubwebsite.

Woensdag 25 oktober speelt Feyenoord een thuiswedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen Lazio. De wedstrijd daarop, op 7 november, is uit in Rome. Feyenoord staat op dit moment derde in de groep met verder ook Atlético Madrid en Celtic. Lazio heeft een punt meer en staat op de tweede plek.

Di 7 nov. 2023

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
6
4
2
0
17-6
+11
14
2
Lazio
6
3
1
2
7-7
0
10
3
Feyenoord
6
2
0
4
9-10
-1
6
4
Celtic
6
1
1
4
5-15
-10
4
* Actueel tot en met 30 aug. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.