Feyenoord heeft wéér beste veld, kunstgrastijdperk roemloos ten einde

Reacties

Feyenoord heeft wederom de Veldencompetitie van de VVCS gewonnen. De grasmat van De Kuip sleepte de prijs voor de tiende keer in de wacht. Aan het kunstgrastijdperk komt na twintig jaar een roemloos einde.

Feyenoord heeft wéér beste veld, kunstgrastijdperk roemloos ten einde

‘Dit jaar schittert Feyenoord met een grasmat die iedereen versteld heeft doen staan’, schrijft de VVCS in het persbericht na de prijsuitreiking. Vorig jaar deelde de club de eerste plaats nog met aartsrivaal Ajax, maar de Amsterdammers komen dit keer niet eens in de buurt. Sterker, de hoofdstedelingen zijn weggezakt naar de zesde plaats.

Opvallend is dat NEC Nijmegen na Feyenoord het beste veld van de Eredivisie had. De bekerfinalist deelt die tweede plaats met PSV. Ook SC Heerenveen en Sparta Rotterdam zijn nog boven Ajax geëindigd.

Wederom sluiten de kunstgrasvelden de ranglijst. Net als ieder seizoen blijken de aanvoerders van de clubs in de Eredivisie, die mochten stemmen voor deze prijs, voorkeur aan natuurgras te geven. Heracles Almelo, FC Volendam en Excelsior eindigen onderaan.

Overigens is het de laatste keer dat de kunstgrasvelden kans hebben gemaakt op deze onderscheiding. Heracles gaat het veld namelijk vervangen voor een natuurgrasveld. FC Volendam en Excelsior degradeerden. Met Willem II, FC Groningen en NAC Breda komen er promovendi die allemaal beschikken over natuurgras.

Eindstand Cijfer
1 Feyenoord 4,65
2 NEC 4,12
PSV 4,12
4 SC Heerenveen 4,06
Sparta 4,06
6 Ajax 4
RKC Waalwijk 4
8 FC Twente 3,94
9 AZ 3,88
10 PEC Zwolle 3,59
11 Fortuna Sittard 3,19
12 FC Utrecht 3,12
13 Go Ahead Eagles 3
14 Vitesse 2,65
15 Almere City 2,35
16 Heracles Almelo 1,53
17 Excelsior 1,35
FC Volendam 1,35
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.