Feyenoord legt voormalig doelman van Ajax vast

Ronald Graafland (32) wordt, mits hij vrijdagmiddag de medische keuring doorstaat, toegevoegd aan de selectie van Feyenoord. De doelman zou aanvankelijk zijn loopbaan vervolgen bij Zaterdagtopklasser Capelle, maar door een blessure van doelman Darley (heup) hadden de Rotterdammers behoefte aan een extra doelman.

Feyenoord legt voormalig doelman van Ajax vast

De overgang is opvallend aangezien Graafland vorig seizoen nog onder contract stond bij Ajax. Graafland werd bij de start van het voorbije nieuwe seizoen transfervrij aan de Amsterdamse selectie toegevoegd, nadat Kenneth Vermeer een zware achillespeesblessure opliep. Bij Ajax maakte hij weliswaar nooit zijn opwachting in de hoofdmacht maar maakte hij wel deel uit van de selectie die de landstitel veroverde.

Graafland doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte in de seizoenen 1998/99 en 1999/00 deel uit van de selectie. Zonder optredens in het eerste elftal vertrok hij naar Excelsior. Voor zijn gang naar Amsterdam stond hij ook bij Vitesse op de loonlijst.

Behalve Darley en Graafland heeft Feyenoord de keepers Erwin Mulder en Kostas Lamprou onder contract staan.

Overigens is de timing voor Capelle uiterst beroerd. De Topklasser start zaterdag aan de competitie met een bezoek aan Lisse.

Kamohelo Mokotjo is bij Feyenoord weer beschikbaar. De middenvelder maakte deze week zijn rentree op het trainingsveld nadat hij de eerste twee competitieduels miste door een enkelblessure. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's