Feyenoord lijdt ruime nederlaag in voorlaatste oefenwedstrijd

Feyenoord heeft zondagavond een ruime nederlaag geleden tegen Benfica. De Rotterdammers stonden na achttien minuten al met 4-0 achter in Lissabon, daarmee was de eindstand van 5-0 al bijna bereikt. Voormalig AZ-goalgetter Vangelis Pavlidis maakte er twee.

Benfica
Benfica
5 - 0
Feyenoord
Feyenoord

De thuisploeg van Roger Schmidt nam dus razendsnel een enorme voorsprong. Gianluca Prestianni opende de score op magistrale wijze, waarna er drie minder mooie goals volgden door spelers met een Eredivisie-verleden. Pavlidis (tweemaal) en Jan-Niklas Beste waren trefzeker, doelpunten waar flinke porties fortuin bij kwamen kijken voor het team van Roger Schmidt.

Daarmee was in een vroeg stadium wel duidelijk dat de twaalfde editie van de Eusébio Cup in handen zou vallen van Benfica. Dat gebeurt voor de vijfde keer sinds de inauguratie voor deze erewedstrijd, vernoemd naar Benfica's grootste speler aller tijden. Restte het elftal van Brian Priske om de schade te beperken. Dat lukte vrij goed: Benfica kwam in de rest van de eerste helft niet meer zo makkelijk tot kansen.

In de tweede helft, met volop wissels, werd het minder aantrekkelijk om naar te kijken. Ongetwijfeld zullen Schmidt en Priske dingen hebben gezien die de beide oefenmeesters goed kunnen gebruiken, het publiek in het Estádio da Luz begon zich tegen het einde ietwat te roeren. Er gebeurde voor de beide doelen maar weinig, ex-Ajacied David Neres zag de 5-0 afgekeurd worden voor buitenspel. Arthur Cabral kopte in de laatste minuut alsnog dat vijfde doelpunt binnen.

Feyenoord oefent woensdag nog tegen AS Monaco, zondag spelen ze in Eindhoven tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal. Priske debuteert in de Eredivisie tegen Willem II, op zaterdag 10 augustus in De Kuip. Benfica heeft ook nog één testwedstrijd voor het echte werk begint. Vrijdag spelen ze tegen Fulham, in de Primeira Liga bijten ze het spits af op zondag 11 augustus, uit bij Famalicão.