Feyenoord sluit Britse tournee af met punt in uitduel met Crystal Palace

Reacties

Feyenoord Onder-21 heeft dinsdag een gelijkspel geboekt. Op bezoek bij Crystal Palace bleef de oudste jeugdploeg van de Rotterdammers in evenwicht met leeftijdsgenoten van The Eagles. Het betekende het einde van de strijd om de Premier League International Cup.

Feyenoord sluit Britse tournee af met punt in uitduel met Crystal Palace
© Pro Shots

Op het trainingscomplex van Palace wist Feyenoord al dat het een slotstuk van de deelname aan het toernooi zou worden. De eerste drie wedstrijden in Engeland leverde slechts één punt op. Ontmoetingen van Feyenoord met de beloftenploegen van Fulham (1-3), Everton (0-0) en Liverpool (1-3) waren qua resultaat teleurstellend.

In Zuid-Londen kon Feyenoord woensdagmiddag de eer redden. Dat leek even te gaan lukken, want binnen het kwartier nam Feyenoord de leiding. Milan Hokke zette zijn ploeg op voorsprong tegen de nummer twee van de ranglijst.

Uiteindelijk bleek de treffer van Hokke niet genoeg, want even later reageerde Palace-spits Luke Plange door de gelijkmaker te maken (1-1). In het vervolg kon Feyenoord, waar trainer Melvin Boel de leiding heeft, niet meer scoren, waardoor het als voorlaatste op de ranglijst het Britse toernooi verliet.

Feyenoord was in de Premier League International Cup ingedeeld in Groep C, met onder meer clubs als AS Monaco, Athletic de Bilbao en Benfica. Vanwege de toernooi-opzet was het echter alleen mogelijk de Britse tegenstanders in de groep te treffen. De vier groepsduels leverden uiteindelijk twee punten op.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.