Feyenoord stelt geduld Excelsior op de proef

Excelsior weet pas op 26 augustus of het nog spelers kan huren van Feyenoord. Dan is bekend of de club zich heeft geplaatst voor de poulefase van de Europa League.

Feyenoord stelt geduld Excelsior op de proef

Excelsior hoopt op een spits en een middenvelder, maar als Feyenoord zich verzekert van een Europese campagne, is de kans klein dat nog iemand naar Woudestein vertrekt.

'We nemen bewust de tijd', zegt Feyenoords technisch directeur Leo Beenhakker die vrijdag met teammanager Bas van Noortwijk de loting bezoekt. 'We zullen voor iedere speler afzonderlijk bekijken wat voor zijn ontwikkeling het beste is', vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Als Feyenoord zich weet te plaatsen voor de groepsfase, speelt de club zes extra wedstrijden. 'Waarmee we voor de winterstop al bijna dertig keer aan de bak moeten', zegt trainer Mario Been.

'Als dat zo is, heb ik een brede groep nodig. Lukt het ons niet, scheelt dat zo een aantal wedstrijden. Dan bestaat de mogelijkheid dat misschien een aantal spelers wel naar Excelsior vertrekt. Afhankelijk natuurlijk van wat het beste is voor hun ontwikkeling.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen